A luxuscikkeket árusító vállalatok már hosszú évtizedek óta mindent megtesznek azért, hogy kiszolgálják vevőkörüket, és kielégítsék a gazdagok minden igényét. Legtöbbjük természetesen nem éri be azokkal a termékekkel, amiket az átlagember is fogyaszt, ezért természetesen minden számukra kínált áru minőségi, a ruháktól elkezdve egészen a pezsgőig.

moet

Hogy a gazdagok számára a vásárlás még kényelmesebb legyen, automatákból is hozzájuthatnak némi innivalóhoz. Esetükben ez természetesen nem diétás kólát és csomagolt mogyorót jelent, hanem például Moët & Chandon-t. A londoni Selfridges bevásárlóközpontban olyan automatákat állítottak fel, amelyekben megtalálhatjuk a minőségi pezsgő kétdecis változatát, potom 6400 forint értékű fontért.

A gyártók remélik, hogy a közeledő ünnepek időszakában a kis kiszerelésű, automatákból beszerezhető pezsgő nagyon népszerű lesz majd. Az áruház tulajdonosai is az ünnepek által generált forgalomban bíznak, ugyanis az új automaták az áruháznak abban a részében kaptak helyet, ahol ünnepi hangulat uralkodik.