Brad és Angelina, John és Jeckie Kennedy, Britney és Justin Timberlake… mindannyian a munkahelyükön találkoztak. Egy-két ember többet is megoszt egy bizonyos kollégájával, mint a kávéját és a reggeli péksüteményét. De vajon jó, ha minden reggel szembe jön veled az irodában a „hálótársad”?

Biztosan jó, ha kávégép előtt szemeztek és nem tudtok koncentrálni a munkátokra? Lehet, hogy ez pont abban gátol téged, hogy jobban teljesíts és a főnököd végre észrevegyen? Vagy pont a főnököd az, akivel szemezel? Hiszen mindenhol van egy Jerry Maguire és egy Daniel Cleaver. Tehát mielőtt még valaki egy kompromittáló jeleneten kapna a fénymásolón, gondolkodj el, ez valóban kell-e neked. Mi, egyszerű halandók sajnos ritkán találjuk meg az igaz szerelmet a munkahelyünkön. Ezért hallgasd meg tanácsainkat és tanulj Karola és István esetéből.

Plusz pontok

Élvezed a munkát!

Most valóban akarsz dolgozni. Ki gondolta volna? Reggel 6-kor csörög az ébresztő, kint még sötét van, de te kipattansz az ágyból és hatalmas vigyorral az arcodon elindulsz a munkahelyedre. Pillanatok alatt elrepül a hét és pénteken már szomorkás ábrázattal konstatálod, hogy egész hétvégén nem láthatod Őt.

 

 16093_iroda_elvezed_munkat

Erőfeszítéseket teszel

Ha megkérnek, hogy túlórázz, örömmel teszed. Sőt, mindenféle kifogást kitalálsz, hogy bent maradhass. Azzal töltöd a hétvégéidet, hogy a legdögösebb cuccokat kiválogasd magadnak jövő hétre. Megéri?

 

 16094_iroda_erofeszitesek

Amikor a főnök boldog

A munkahelyi flört kicsit izgalmassá teszi a bent létet, ezért még, akár igazi lökést is adhat neked. Vigyorgó arccal, csillogó szemmel, nagyon csinosan megérkezel az irodába, mindenkit lenyűgözöl, látszik, hogy boldog vagy, ettől a főnököd úgy érezheti, hogy igazán jó munkaerő vagy, aki szeret dolgozni

 

 16095_iroda_fonok_boldogue

Közös tér

Az iroda olyan, mint a második otthonunk, szeretjük felpakolni virágokkal, fotókkal, kedvenc bögrénkkel, összebarátkozunk a kollégákkal, utána sokszor beülünk velük egy italra. Ez szinte természetes. Sok közös van benned és a munkatársaidban, közösen kívánjátok a pokolba a főnököt, ugyanazért a célért dolgoztok és tartjátok az istenverte embertelen munkaidőt. Megértitek egymást minden hosszadalmas magyarázkodás nélkül, viszont ez nem mindig igaz a partnereddel kapcsolatban.

 

 16102_iroda_kozoster

Megértés

Együtt dolgozni, azt jelenti, mint egymással mély „rokonságot” kovácsolni. Ha lefekszel valakivel, akivel együtt dolgozol, feltételezhető, hogy bennetek sok a közös. Így kevesebb a félreértések kockázata. Megértitek és tisztelitek egymás munkáját és felelősségét. Sőt, mi több, igazán tudjátok támogatni egymást. Így nem lehet gond, ha túlórázni kell egy határidő miatt, jobban megértitek egymást, ha ugyanabban a csónakban eveztek.

 16104_iroda_megert

Veszélyes kapcsolatok

Titkos kézfogások a konyhaszekrényben a bögréért nyúlva, összeért lábak az értekezlet alatt, lopott csókok a liftben, ebédidőben egy közeli hotelben landolni. Egy munkahelyi titkos viszony valóban izgalmas és csábító lehet. A főnök-titkárnő vagy az üzletasszony-ablakmosó fiú kapcsolata igazán gerjesztő lehet. És a törvény sem bünteti. A végső izgalom: szex az esküdt ellenséggel. Szabályt szegni az egyik leghatásosabb afrodiziákum.

 

 16115_iroda_veszelyes

 

Hátrányok

 16109_iroda_pletyka

Irodai pletyka


Mindenki tudja, hogy gyorsan terjednek a hírek az irodában. A kávészünetekben minden eseményre fény derül.

 16101_iroda_konzekvencia

Konzekvencia


Ha elég erős vagy ahhoz, hogy elviseld a rólad szóló pletykákat, akkor vágj bele, de készülj a legrosszabbra. Mint tudjuk, a pletyka, nem feltétlenül az igazat tartalmazza, legtöbbször csúsztatások és erős túlzások jellemzik, ezért ne húzd fel magad túlságosan, ha olyat hallasz, ami nem igaz. Ez amúgy egyáltalán nem vicces, főleg, ha szakmai hírnevedet ássa alá a sok rosszindulatú sztori.

 16097_iroda_hatassal

Hatással lehet a munkádra


Mint ahogy már mondtuk, a munkahelyi kapcsolat nem illegális, mégis kirúghatnak téged, ha rossz hatással van a munkádra. Nem jó, ha a magánéleted keveredik a munkával, rátelepszik a napi benti teendőidre, a főnököd és a munkatársak egyre kevésbé tolerálják a hibáidat.

 16112_iroda_trukkos

Trükkös helyzetek

Ha ki tudod kerülni, ne kezdj viszonyt a főnököddel, mert több károd, mint hasznod származhat belőle. Sokan azt hihetik, hogy bizonyos dolgokban azért részesülsz, mert viszonyod van a főnökkel. Senki nem fogja elhinni, hogy a remek munkádért kaptál fizetésemelést vagy léptettek elő.

 

Tartsd fenn az egyensúlyt a munkád és a magánéleted között

Ne essetek abba a hibába, hogy az irodán kívül is csak a benti dolgokról beszélgettek. Mindenkinek van magánélete, szokásai, hobbija, sőt, még személyisége is. Engedjetek nagyobb belátást egymás életébe.

Ismerjétek meg egymást

A szexi, mindig frissen borotvált főnököd, lehet, hogy a hétvégén egy szakadt tréning nadrágos fajankó. Lehet, hogy hozzá se lehet szólni, ha meccs van a TV-ben. Könnyen szertefoszolhat minden illúziód, ha kiderül, hogy egyedül a munka közös bennetek.

Munka és magánélet szétválasztása

Ha azt akarod, hogy a kapcsolatod működjön, ne hozd be az irodába a gondjaidat és semmi mást sem. Hagyd otthonra, de ez fordítva is igaz. Ne vidd haza a benti gondokat.

Szakítás

A szakítás sosem könnyű, képzeld el, hogy nap, mint nap szembe kell nézned azzal a lúzerrel, aki kidobott téged. MINDEN EGYES NAP. Nehéz valakin túltenni magad, ha minden nap látnod kell, nemcsak, hogy lassabban mászol ki belőle, de még a munka is szenvedés lesz vele egy légtérben.

Mit fognak mondani mások?

Egyik pillanatról a másikra celebnek fogod magad érezni, akinek mindenhol a magánélete a téma. Mindenkitől meg fogod kapni: „én megmondtam neked” című tipikus mondatot. Meg a hátad mögött megy majd, hogy: „na, vajon, most kap-e fizetésemelést vagy előléptetik-e” és így tovább. Ezért mindenképpen gondolkodj el azon, hogy ráteszed-e a kezed valakire a munkahelyeden, akármennyire is szexi, gondolj a következményekre.

16091_iroda_1

A szakértők elfogulatlan véleménye

Miért van, hogy könnyen szerelembe esünk az irodában?

Az embereknek szüksége van alkalomra ahhoz, hogy másokkal ismerkedhessenek. Napi életünk során nagyon kevés új emberrel találkozunk. Mindig ugyanazokkal járunk össze. A munkahely egy remek hely arra, hogy más, új emberekkel találkozzunk. Sokkal több emberrel találkozunk életünk során a munkahelyen, mint azon kívül.

Egy amerikai kutatás szerint az USA-ban 2 nőből egy a munkahelyén találja meg a párját. Különösen izgató lehet sok embernek, ha olyan emberrel szűri össze a levet, aki a hatalmi létrán felette áll.

Jó feltételek

Melyek azok a szakmák, melyekben gyakori a párra találás? Ha leszámítjuk a szórakoztatóipart, (mert, ugye ott a leggyakoribb), még van jó pár olyan terület, ahol ez nagyon jellemző. Ilyen az egészségügyi munka is, hiszen az a nyomás, amivel nap, mint nap szembe kell nézniük, közelebb hozza egymáshoz a munkatársakat.

16092_iroda_3

Miért a munkahelyen alakul ki annyi kapcsolat?

Először is, mert sok stressz és nyomás ér, másrészt, jó ezt valakivel megosztani, aki ugyanebben a szituációban van.

Viszonyok

A kapcsolatokban minden hetedik év a kritikus, ha azt túlélik a párok, együtt maradnak. No de, jó esetben egy munkahelyen tovább marad az ember, mint hét év, ezért a munkahely meleg táptalaja a megcsalásnak, munkahelyi viszonyoknak. Ha boldogtalan vagy egy kapcsolatban, hol próbálsz meg ismerkedni másokkal? Az interneten, szórakozóhelyen, vagy a természetesen a munkahelyeden.

A legtöbb időnket a munkahelyünkön töltjük, törődünk a külsőnkkel, figyelünk arra, hogy mit mondunk és azt hogyan, mert sok emberrel találkozunk. Könnyen kialakul két ember között egy bizalmasabb, bensőségesebb kapcsolat, amitől már csak egy lépés a viszony.

István és Karola története

Karola 33 éves, István 35. 2 éve vannak együtt, mindketten egy biztosítási cégnél dolgoznak.

Az első találkozás

Néhányszor összefutottak az irodában és telefonon beszéltek egy párszor munkaügyben. Később Karola átkerült István osztályára, ahol együtt kellett dolgozniuk. István a felettese lett. Az irodában mindenki mondta, hogy nagyon helyes pasi, de Karola ezt az oldalát sosem figyelte. Nem volt semmi igazából, ami kiváltotta volna Karolából az érzelmeket, de hamarosan azt vette észre, hogy van köztük valami. Egyre több lett az ok, ami miatt több időt töltöttek együtt. István félt a kapcsolattól, hiszen a nő felettese volt, de hat hónappal később engedtek az érzéseiknek.

16100_iroda_istvan_karola

Pletyka

Nem voltak túl okosak és elővigyázatosak, ezért természetesen mindenki tudott a viszonyról. A főnökük is megtudta, ezért nagyon kellett arra ügyelniük, hogy ne befolyásolja a munkájukat, és Istvánnak arra is vigyáznia kellett, hogy véletlenül se részesítse előnyben párját a munkatársak között. Sokszor kopogás nélkül állítottak be az irodába, hátha rajtakaphatják őket valamin.

Meg kellett tanulni különválasztaniuk a munkát és a magánéletet, szerencsére rájöttek arra, hogy a kapcsolatukat munkahelyen kívül kell építeni. Sokat beszélgettek és kérdeztek egymástól, hogy megismerjék egymást, mert csak az irodai énjét ismerték a másiknak. Sikerült a kettőt valóban külön választaniuk, István már nem a főnöke Karolának, remekül működik a kapcsolatuk.