A mondás azt tartja, nem. De ennek ellenére számtalan tartós párkapcsolat vagy házasság indul munkahelyi szerelemből. A házinyulakra való lövöldözésnek vannak előnyei és hátrányai egyaránt, most ezeket vesszük sorra.

 

[cmamad id=”17953″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]

Az egyik legfontosabb előny, hogy a házinyulat sokkal könnyebb becserkészned, hiszen folyamatosan ott van a szemed előtt. Ha együtt dolgozol a kiszemelteddel, naponta láthatod, áraszthatod el bókokkal – azért csak mértékkel –, vagy dicsérheted meg kreatívan összeállított prezentációját a heti értekezlet után. Randit is sokkal egyszerűbb egyeztetni egy kolleginával, mint egy olyan nővel, akit alig ismersz, és csak ritkán találkoztok. Egyszerűen kezdeményezz egy kötetlen munka utáni iszogatást az egyik közeli sörözőben, és szólj neki is. (Az is szócskát vedd komolyan.

Házinyúlra nem lövünk

Ha csak ketten indultok neki munka után, mert mindenki másnak „haza kellett mennie megetetni a macskáját”, az túl feltűnő.) A vendéglátóhelyen aztán próbálj meg mellé ülni, bizonyos létszám felett az emberek úgyis klikkesednek, így feltűnés nélkül ismerkedhetsz meg vele közelebbről. Ha a munkatársak nem vevők a közös szórakozásra, és aláássák a tervedet, egyszerűen csatlakozz a kolléganődhöz az ebédnél, vagy hívd ki kávézni, hogy beszélgethessetek egy kicsit.

[cmamad id=”17953″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]

Ha mindezeken már túl vagy, és a munkatársnőd a párod, eleinte biztosan élvezni fogjátok, hogy egész nap ott lehettek a másik közelében. (Azt, hogy milyen lesz akkor, amikor már túl vagytok a kapcsolatotok lila ködös részen, a hátrányok között fogjuk tárgyalni.) Szintén előny, hogy járhattok együtt dolgozni, így még a benzinköltségen is spórolhattok. Valamint egyikőtök sem fog késve érkezni a munka utáni mozira, hiszen együtt indultok útnak. (Illetve mindkettőtök késni fog, de olyankor legalább nincs harag.)

Házinyúlra nem lövünk

 

De beszéljünk a hátrányokról is. Az egyiket futólag már említettük. Nem egészséges, ha egy pár tagjai semmiféle szabadságot nem hagynak a másiknak. Hiába nem vagy birtokló típus, és nem is féltékenykedsz, ha a kedvesed épp nincs veled; ha együtt dolgoztok és együtt is éltek, ilyen szituáció szinte sosem lesz. Ez pedig egy idő után zavaró. Akkor is sok lesz a másikból, ha egyébként nincs konfliktus köztetek. És ilyenkor jön az unalom. Ha pedig mégsem úgy alakul a kapcsolat, mint terveztétek, szakítás után szinte törvényszerű, hogy az egyikőtöknek fel kell mondania. Persze ez nem kötelező, de elég nehéz egész nap azt bámulni, aki kidobott, megcsalt, megunt. Pláne, ha nem éppen békésen váltatok el egymástól. Egy gyakornok vagy egy, a szülési szabadságon lévő kolléganőt helyettesítő munkaerő esetén ez a veszély nem áll fent, hiszen hamarosan már nem lesz közös a munkahelyetek. Más esetben viszont érdemes átgondolnod a fentieket, mielőtt kibiztosítod a puskád.

[cmamad id=”17953″ align=”center” tabid=”17807″ mobid=”17807″ stg=””]