Cikksorozatunk előző részeiben, színtípusuknak megfelelően mutattuk be a férfiakat. Hajuk, arcszőrzetük, bőrszínük alapján ítéltük meg, melyik típuscsoportba sorolandók.

 

A vásárlás során nem minden konfekció méret passzolhat egy próbálás során, ilyenkor a legtöbb férfi megveszi és elviszi beszűkíttetni vagy kicsit itt ott méretére igazítani a darabot. Ezek igazán fárasztó körök lehetnek és kedvét szegheti bárkinek. Nagyon fontos felismerned testalkatodat, az egyszerűbb vásárlás érdekében. Ha már tudod arányaidat, könnyebb és céltudatosabb lesz a vásárlás. A hivatali viselettől egészen a nyári sortokig jelentős a tudatosság.

A fordított háromszög testalkat

Ha vállad, mellkasod széles, derekad pedig vékony és csípőd is keskeny akkor a fordított háromszög testalkat a tiéd.

Mindig megfelelő méretet válassz magadnak, ne mosódjanak egybe vonásaid. Fontosak az erőteljes és tiszta vonalak. Ehhez egy igazán finoman szőtt anyag lehet az ideális választás. Ha öltönyt vásárolsz magadnak, figyelj oda a határozott körvonalakra, ehhez a megfelelő szabás elengedhetetlen. A legtöbb stílus mondhatni jól áll neked, de a legjobban az olasz szabás emeli ki testi adottságaidat. Jó választás lehet egy kétsoros blézer vagy sportzakó, széles hajtókával. Az élére vasalt, esetleg, szélesebb szárú nadrág, kiegyensúlyozza vállad vonalait. Az anyagokat tekintve jól állnak az egyszínű vagy mintás darabok, például a gabardin, kamgarn szövet vagy a könnyű twill. A minta, lehet akár hajszálcsík, halszálka, nagy kockás, mindegyiket könnyedén tudod viselni és nagyon jól állnak. Az inged legyen inkább egyszínű, merevebb, keményebb gallérú pamut ing. Nyakkendőd mintája kövesse a szögletes formákat, anyaga inkább selyem legyen. Amit jobb ha elkerülsz, az a nehezebb anyagok, a virágmintás darabok és az amerikai stílusú öltöny.

A hétköznapi viselet során se feledd, alakod körvonalai láthatóak legyenek. Ne válassz túl bő ruhadarabokat és kerüld a nagy kötött pulóvereket. Ha több réteg van rajtad, akkor is próbáld alakodat nem eltakarni. Hangsúlyozd széles vállaidat és keskeny csípődet. A legtöbb esetben maradj a szűkebb szabásnál, de ha mégis ragaszkodsz, a bővebb pólókhoz, ingekhez, akkor azokat tűrd be nadrágodba. Válassz egy jól szabott zakót a hétköznapokra, olyan anyagból ami jól tartja formáját. Jól áll a farmer és az él nélküli nadrág. Bátran viselj pólót, pólóinget vagy garbónyakú pulóvert. Kerüld el a rövidebb dzsekiket, bővebb ingeket és pólókat, a nagy, kötött pulóvereket és a világosabb mintákat.

Következő részünkben a téglalap alkatú férfiakkal foglalkozunk majd. Addig is, ha magadra ismertél, bátran bővítsd ismereteidet és próbáld ki az itt elolvasottakat. 

 

Vélemény, hozzászólás?