Sorozatunk előző részében a világos-, a meleg- és az élénk típusú férfiaknak adtunk jellemzést és ötleteket, miként és hogyan tudják a legmegfelelőbben kialakítani saját stílusukat. Ebben a részben a hideg-, a sötét- és a matt típusú férfiakhoz szólunk. 

 

4. A hideg típus

Az ilyen típusú férfiaknak, hajuk és arcszőrzetük, ősz vagy fekete színű. A világosabb bőrszínűek rózsás, rózsaszínes, a sötétebb bőrű férfiak fekete vagy szürke tónusúak. Szemük színe kék, szürke vagy ridegebb barna színű. Több hideg típusú férfival találkozhatunk, mint nővel, mivel a gyengébbik nem többsége az öregedés jeleit ebben az esetben hajszínezővel vagy hajfestékkel fedi el. Ellenben az erősebbik nem képviselői megbarátkozva az ősz tincsekkel hagyják a természetes változásokat végbe menni.
A matt és az élénk típusú árnyalatokból nyugodtan válogathatsz, csak törekedj a harmóniára. Ha világoskék a szemed és hajad ősz, akkor arcodhoz közel kerüld a feketét. Viszont a sötétebb bőrű és szemű férfiak, akiknek ugyancsak őszes hajuk van, bátrabban választhatják és válogathatnak a színskála mélyebb színeiből, illetve a kontrasztosabbakból. Mindig jó választás lehet a zöld és annak hidegebb árnyalatai, viszont óvatosan bánj a krémszínnel és került a sárga alapú árnyalatokat. A fekete helyett inkább a sötétkék vagy a szürke öltözet illik jobban hozzád. A kiegészítők esetében részesítsd előnyben az ezüstöt, az acélt és a titánt.

Sean Connery

sean-connery-2

5. A sötét típus

A sötét típusú férfi haja leginkább fekete vagy sötétbarna, arcszőrzete szintén, bőre sápadt, vagy sötétebb tónusú akárcsak a szeme színe. Ha magadra ismertél, akkor javasolt, hogy mindig erősebb, kontrasztosabb színeket válassz, nagyszerűen áll a sötétebb öltözet vagy az egymással jól kombinálható világos és sötét árnyalatok. A sötét árnyalatok közül, nem csak a fekete és a sötétkék jöhet szóba, ugyanis a grafit szürkét is borzasztóan jól tudod viselni. Ha világos inget választasz, viselj hozzá sötét nyakkendőt, zakót vagy esetleg pulóvert. Télen jobban szeretünk a sötétebb színek mögé bújni, viszont a melegebb hónapokban, nehéz elviselni a fekete vagy akár a tengerészkék meleget szívó elejét. Ezért a sötét típusú férfiak, nyáron bátran hordjanak barnát, esetleg homokszínt, viszont az arcod közelében erősebb színt viselj. Nem javasolt a teljesen világos öltözet. A sötétebb nadrágodhoz mindig sötét cipőt viselj, a világosabb nadrág esetén a cipőd színe egészítse ki a nadrág és a zokni színét. Fekete öltönyhöz leginkább fekete kiegészítőket válassz, viszont egy színes táska vagy zakó is működő képes lehet.

Ben Stiller 

ben-stiller
6. A matt típus

Ezen típusú férfiak haja sötétbarna, az arcszőrzete sötétszőke esetleg sötétebb barna, bőre világos, olíva tónusú, szeme kékes, zöldes vagy szürkés árnyalatú. Ha a matt típusba tartozol, akkor kerüld az élénk és erős színeket, főleg, hogy ha erős kontrasztot alkotnak egymással. Arcodhoz közel viselj inkább törtfehéret vagy elefántcsontszínt. Típusodhoz inkább a középvilágos színek állnak jól, kerüld a vakító fehér ingeket. Ha nyakkendőt választasz ingedhez, mindenképpen olyan színeket viselj együtt, amik harmonizálnak vagy az inged színének egy világosabb vagy sötétebb árnyalatát tükrözik. Mindenképpen figyelj az anyagok minőségére vásárláskor, hisz ezek is befolyásolják a színárnyalatokat. A fekete kiegészítők jól illenek a szürke vagy tengerészkék öltözethez, viszont a hétköznapokban ne sűrűn viseld ezeket a színű kiegészítőket. A feketét felválthatod barna vagy bézs árnyalatokra.

David Beckham
david-beckham