LEVESZED és MEGVESZED…hogy is van ez?
A férfiak többsége nem rajong a vásárlásért, az egész napos nézelődés, hosszas válogatás és a ruhapróbák sora, egyáltalán nem izgalmas, sőt már az unalmas kategóriába sorolandó. Természetesen a sok kenyérkereső férfinak, ideje sem akad ilyen fajta dolgokra, a munka és a család mellet. Ilyenkor sajnos megtörténik az, hogy a „piszkos munkát” a család nő tagjai végzik el.

Megvásárolják a szerintük megfelelő darabokat, amik sajnos nem a Te ízlésedet, hanem inkább az övéikét tükrözi. A megjelenés, a rólunk kialakított kép nagyon lényeges dolog. Gondolj csak bele, elmész egy állásinterjúra ahol nagyon fontos szerepet játszik a megjelenés is. Miben jelensz meg? A feleséged vagy barátnőd által kiválasztott kockás ingben és az anyukádtól kapott csíkos nyakkendőben? Nem hiszem, hogy ez bármilyen munkakörbe (esetleg a bohócéba) felelne meg. Ezért is fontos, hogy tudd, mikor mit kell felvenned és a ruhatáradba olyan darabokat válogatnod, amik kiszolgálják életed igényeit.

Térképezd fel azt, hogy milyen helyzetekben kell megfelelned, mint a magánéletedben, a munkádban, a sportban, stb., s ezekhez mérten menj el vásárolni. Hasznos tudnod azt, hogy mit mivel tudsz összepárosítani, milyen színek, formák, minták, stb., állnak neked a legjobban, és felelnek meg az igényeidnek. Mindezeket, ha meg tanulod és hasznosítani tudod a saját stílusodnak megfelelően, hidd el nem lesz akkora „gond” a vásárlás. Ebben a sorozatunkban segítséget nyújtunk neked, hogyan is tudod legjobban, az adottságaidhoz mérten kialakítani a legmegfelelőbb ruhatárat, saját magadnak! Egyedül!
Nem szükséges a legdrágább darabokat megvenned, sőt a divattal sem kell felvenned a versenyt, csupán meg kell találnod a neked megfelelő, modern és stílusos darabokat. Kezdjük az alapoktól.

Színek-férfiak

A színes ruhadarabok és kiegészítők, akár a kirívók akár a visszafogottak, nagyon fontos részletét képezik a ruhatáradnak. Mivel Ti, férfiak nem sminkeltek (vagy csak nagyon kevesen), ezért a színek, azok, amikkel kiemelhetitek arcotokat, esetleg elrejthetitek azon hibáit. Ezen területekhez közel (arcotokhoz közel) viseljetek olyan színű ingeket, felsőket, amikkel kiegészíthetitek bőrötök színét. Ezek a színek fiatalíthatnak, felfrissíthetnek, és jó megjelenést is adhatnak. Ha a szokottnál fehérebb a bőröd színe, nyugodtan vegyél fel egy világoskék vagy bármiféle világos színű felsőt. Esetleg ha az ellenkezőjéről lenne szó, akkor a sötétebb árnyalatokat válaszd magadnak. Több ezer színárnyalatot különböztethetünk meg, ezért nem lesz nehéz a választás. A hatás nem fog elmaradni. Fiatalos, friss és stílusos külsőt kölcsönöz majd Neked.
A hajad, a szemed és a bőrszíned közötti kapcsolat nagyon nagy szerepet játszik a típusod meghatározásában. A férfiak többségét hat fő típusba (világos, meleg, élénk, sötét, hideg, matt) sorolhatjuk.

1. A világos típus

Az ilyen kaliberű férfiak haja, szemöldöke, szempillája és arcszőrzete világos, szőkés, arcbőrük színe kicsit sápadt, szemük színe pedig zöld, világoskék vagy mondhatni szürkéskék. Amennyiben magadra ismertél akkor ebbe a típusba tartozol. A Te színeid az inkább világosabbak, amik tükrözik arcodat. Kerüld a nagyon sötét árnyalatokat, ellenben szürkét, grafit szürkét esetleg mélyebb kék darabokat vásárolj. Az ingeknél és a nyakkendőknél is maradj a világosabb nüanszoknál, mint inkább az árnyas színeknél. A nadrág és a zakó választásakor próbálj nyugodtan sötétebbeket, viszont a télikabát legyen inkább szürke vagy barna színű. A kiegészítőket tekintve, mint a cipő, aktatáska vagy óraszíj esetében sem javasolt a nagyon sötét árnyalat, hisz elütnének a világosabb ruhadarabjaidtól. Az öved színe mindig egyezzen, meg a cipőd színével vagy kellőképp harmonizáljon a nadrágodéval.
Owen Wilson
like-my-body-2

2. A meleg típus

Amennyiben a hajad és az arcszőrzeted színe vörös, szőkés vörös, esetleg aranybarna, bőröd világos talán szeplős is, szemed színe kék, zöld vagy barna, akkor Te ebbe a típusba tartozol. Az árnyalataid inkább a sárgához köthetők és ezekből bőven válogathatsz is kedvedre. Arcodhoz közel nyugodtan válassz a sárgának sötétebb esetleg világosabb árnyalataiból, ami egyezik tónusaiddal, de kontrasztos színeket is bátran viselj, hisz mindegyik igen jól áll Neked. A hétköznapokban nyugodtan hordj feketét vagy sötét darabokat, amiket megbolondíthatsz egy két vörös, piros esetleg borostyán színű kiegészítővel vagy mintával. Az öltönyödhöz fekete cipőt a hétköznapokban emellett barnát is hordhatsz. Jól állnak még a barna, sárgásbarna kiegészítők és NE FELEDD, az öved színe harmonizáljon a cipődével! Alapszabály!
Damian Lewis
like-my-body-3

3. Az élénk típus

Az ilyen típusú férfiaknak sötét haja, szemöldöke és arcszőrzete van. Világos vagy kreol bőrszíne és élénk kék,  zöld vagy barna szemszíne. Ha ez Te vagy, akkor küllemedhez nagyszerűen passzol a sötétebb zakó vagy nadrág, amit mindenképpen élénk színekkel párosíts. Emellett a nyakkendőd színe alkosson kontrasztot az inged színével. A felsőrészeknél, mint ingek, pólók, pulóverek, kardigánok kiválasztásánál is az élénkebb darabok javasoltak. Mivel Neked a legtöbb árnyalat jól áll és ezeket párosíthatod is, használd ki a lehetőséget és ne félj a színektől. Megjelenésed fontos részét képezik a kiegészítők. A ruhatárad részleteinél válassz erőteljes zöld, kék, vörös vagy bármilyen élénk színt.
Pierce Brosnan
like-my-body-4

Bátran tükrözd egyediségedet a ruhatáradban, ne félj kipróbálni újabbnál újabb színeket és mintákat. A következő részben bemutatjuk Nektek a további három típust (sötét, hideg, matt). Addig is, ha megtaláltad típusodat, gyakorold az itt javasoltakat!

Vélemény, hozzászólás?