A biciklizésnek számtalan előnye van az autózással szemben. Csendes, környezetbarát, megajándékoz a szabadság érzésével, a fenntartási költségek sokkal alacsonyabbak, a parkolás ingyenes, és testedzésnek sem utolsó. Azonban van egy nagy hátránya is. Az autós kontra biciklis típusú találkozásoknál nem nehéz megtippelni, ki jár rosszabbul. Sőt, néha nagyon rosszul. Így, ha tekerni indulunk, nem feledkezhetünk meg a megfelelő védelemről, főként éjszaka. A sisak és a hagyományos lámpa mellett most itt egy újabb kiegészítő, mely amellett, hogy a mögötted autózók számára jobban láthatóvá tesz, még mutatja is az utad.

lezeres-vedelem-2

Az XFire Bike Lane Safety Light biztonsági lámpa két vörös lézercsíkot vetít melléd az útra, miközben tekersz – azaz egyfajta virtuális bicikliutat rajzol ki köréd. Ez a fény elég erős ahhoz, hogy az utcai és közlekedési lámpák mellett is jól látható legyen, úgyhogy nem csak a legsötétebb sikátorokban nyújt védelmet. A hagyományos villogóval is rendelkező lámpát a megszokott módon, egy rögzítő pánttal erősítheted a kerékpár hátuljára.

lezeres-vedelem-3Öt LED-izzót tartalmaz, ezek kifejezetten erős vörös fényt adnak, amely még több mint egy kilométerről is látszik. A két lézercsík némi fogózót nyújt azoknak az autósoknak, akik nem tudják megítélni, mekkora helyre van szüksége egy biciklisnek az úton a kényelmes közlekedéshez. A vízálló és ütésálló, két vékony ceruzaelemmel (AAA) működő biztonsági lámpa 40 dollárba (9 ezer forintba) kerül.