Lélegzetelállító drónfelvételeket kaptunk Roderman Józseftől. Ezeken a páratlan, néhány perces videókon hazánk gyönyörű tájait, műemlékeit, izgalmas kirándulóhelyeit láthatjátok.

Pilisborosjenő: Az egri vár másolata

Az egri vár másolata a Pilisben, a Nagy-Kevély délnyugati lejtőjén, Pilisborosjenő határában fekszik, közel a Teve-sziklához és az Országos Kéktúra útvonalához. A várat az Egri csillagok című film forgatásához építették az 1960-as években. Várkonyi Zoltán filmrendező a látványos, több ezer statisztát felvonultató csatajelenetekhez választotta a Pilisborosjenő és Csobánka között húzódó völgyet a film egyik helyszínéül.

Gerecse: Pusztamarót – történelmi emlékhely

A mohácsi csatavesztés (1526. augusztus 29.) után az országot dúló török seregek a Gerecse erdei között található Marót település térségében ütköztek a legnagyobb ellenállásba. Az esztergomi érsek birtokánál összegyűlt menekülő tömeg szekértáborát végül a fővárosból hozott ágyúkkal sikerült megtörni, 20-25 000 áldozatot követelő vérengzést hajtottak végre a török hadak a területen. Ennek a szörnyű pusztításnak állít emléket a fertőhomoki Kovács György szobrászművész által készített emlékmű.

Vértes: Kamalduli Remeteség – Majk

A majki kamalduli remeteség országos szinten is kiemelkedő épületegyüttesnek számít. Az évszázadok során bekövetkezett kisebb-nagyobb változások, átépítések és állagromlás ellenére máig megőrizte egyedi szerkezeti sajátosságait és művészi kialakításának értékeit.

Tata: Réti 8-as számú tó

Megújult tatai Réti 8-as számú tó, így jelentős vizes élőhellyel bővült az Által-ér völgyi ökológiai folyosó.

Sümeg: a Vár

A Balaton-felvidék legjobban helyreállított középkori kővára a Balaton-felvidék nyugati részén, a környező tájegységből kiemelkedő magányos hegycsúcs tetején található.