Minden körülmények között hűségesek vagyunk, mint egy eb, esetleg szabadságra vágyunk, mint a cica, vagy a két állat tulajdonságai keverednek bennünk?


Az emberek különbözőek, ám a lelket mégis általában két nagy állatfajtával, a kutyával és a macskával szokták jellemezni, hiszen míg az első a hűséget, addig a másik a szabadság iránti vágyat jelképezi.

Ha szeretnénk megtudni, hogy bennünk melyik háziállat dominál, akkor csak annyit kell tennünk, hogy elolvassuk a csillagjegyünkhöz tartozó leírást!

Kos: Valószínűleg nem ér meglepetésként, hogy leginkább macskalelkünk van, hiszen jellemző ránk, hogy a saját fejünk után megyünk, azt csináljuk, amit akarunk, és senki sem mondhatja meg, hogy mikor, mit tegyünk. Nagyon rosszul tűrjük, ha dirigálni akarnak nekünk, esetleg szabályok közé szorítanának.

Kosként elsősorban a saját érdekeinket szolgáljuk, ami mellett maximum a szeretteinkkel törődünk, de mindenképpen azt tartjuk szem előtt, hogy meglegyen a saját jólétünk, a megfelelő életkörülményeink.

Amikor valami nagyon szúrja a szemünket, akkor bátran elmondjuk a másiknak a véleményünket, sőt, szinte belekarmoljuk az illetőbe a védjegyünket. Velünk senki sem szórakozhat, mert olyan szeszélyesek vagyunk, hogy csak addig dorombolunk, amíg valaki a kedvünkre tesz. Ha megsértenek, vagy átvernek, akkor kidekoráljuk az illető képét.

Bika: Kutyalelkünk van, mert számunkra mindig az a legfontosabb, hogy másokat, elsősorban a szeretteinket, boldoggá tegyük. Ennek érdekében örökösen keressük azokat a lehetőségeket, amelyek kiaknázásával a kedvére tehetünk valakinek, amivel elérjük, hogy mások elfogadjanak, szeressenek.

Szeretjük, ha vidáman bohóckodhatunk, a játékosságunkkal, gyermekiességünkkel pedig mosolyt csalunk a környezetünk arcára. Tőlünk bármit kérhetnek, hiszen utálunk nemet mondani, ezért inkább mindent hajlandóak vagyunk megtenni.

A simogatásért hálásak vagyunk. Nekünk az is elég, ha a gazdi, például a párunk, mellett ülhetünk. Nincs nagy vágyunk, csak annyi, hogy szerethessünk, és viszontszeressenek.

Ikrek: A kettős csillagjegyünk most sem hazudtolja meg magát, hiszen kitalálhattuk, hogy bennünk mindkét állatból akad bőven, ám mégis a macska a dominánsabb a személyiségünkben, hiszen imádjuk azt tenni, amit akarunk, és képtelenek vagyunk elviselni a korlátozás bármiféle módját.

A kutyalélek abban mutatkozik meg, hogy amikor szeretünk valakit, akkor hűségesen, vakon szolgáljuk, és szeretünk hozzábújni. Amikor azonban valaki megbánt, akkor azt egy életre megjegyezzük, és örökre belekarmoljuk a nevünket az illető mellkasába.

Az is inkább a kutyalélekre utal, hogy szeretnénk, ha mások észrevennék, hogy milyen tehetségesek vagyunk, ha elismernénk az eszünket, és megdicsérnének, hogy milyen ügyes, okos emberek vagyunk.Different-is-brilliant-how-a-girl-and-her-cat-are-changing-attitudes5__880Rák: Minden kétséget kizáróan kutyalelkünk van, hiszen a család, a szeretteink szolgálata a legfontosabb a számunkra, ezért jól láthatóan dolgozunk azon, hogy a lelkünket is kitegyük értük. Kérhetnek tőlünk bármit, mert mindent megteszünk értük, amire képesek vagyunk.

Igazán hűséges, odaadó társként viselkedünk a szerelemben és a barátságban. Ránk mindig, minden körülmény között lehet számítani. Annak különösen örülünk, ha mi lehetünk a család szíve, valamint szeretjük nélkülözhetetlenné tenni magunkat.

Rossz tulajdonságunk, hogy hajlamosak vagyunk azok mellett is kitartani, akik rosszul bánnak velünk. Amikor valaki mellett lehorgonyozunk, akkor nehezen lehet rávenni a távozásra, mert inkább eltűrjük a bántást, csak ne vonják meg tőlünk a szeretetet, amit néha kapunk, illetve azt sem akarjuk, hogy elvegyék tőlünk azt, hogy mások életében fontosak lehessünk.

Oroszlán: Természetesen macskalelkünk van, méghozzá olyan nagy, hogy az már oroszlán. Imádjuk, ha a gazdánk tejben-vajban füröszt, ajándékokkal halmoz el, törődik velünk. A figyelmet is imádjuk, hiszen fontos, hogy minden rólunk szóljon.

Nekünk az összes fényképen szerepelnünk kell. Ami a miénk, azt jó alaposan megjelöljük. Ha mégis hozzáér valaki ahhoz, ami a miénk, akkor keményen móresre tanítjuk az illetőt. Oroszlánként a saját jólétünk a legfontosabb.

Mindegy, hogy hol fordulunk meg, mert a lényeg az, hogy mi legyünk a legszebbek, legkülönlegesebbek. Az életre úgy tekintünk, mint egy kifutóra, tehát még a sarki boltba is úgy lépünk be, mintha éppen fellépésünk lenne. Ha valaki magára haragít, akkor az illető örökre kiesik a kegyeinkből.

Szűz: Hűségességünk miatt kutyalelkünk van. Az esetek többségében, ha valaki mellett elkötelezzük magunkat, akkor fixen kitartunk. Emellett rendkívül szorgalmas, dolgos emberek vagyunk, ami szintén a kutyákra jellemző, ám minden más területen macskára hasonlítunk, hiszen szeretjük azt tenni, amihez kedvünk van, és ebbe senki se szólhat bele.

Ez az oka annak is, hogy jellemzően sokáig magányos macskaként élünk, mert addig úgy élhetjük az életünket, ahogy akarjuk. Emellett szeszélyes, önfejű, akaratos emberként nem viseljük el, ha valaki szabályok közé akar szorítani. A külső megjelenésünkre is kényesek vagyunk, mint egy macska, akinél csak akkor kezdődhet a nap, ha tökéletes a bundája, megjelenése.

Mérleg: A családcentrikusságunk miatt kutyalélek lakózik bennünk. Esetünkben nagyon fontos, hogy másokat boldognak, elégedettnek lássunk. Ha kell, akkor fáradhatatlanul megdolgozunk azért, hogy ez a vágyunk teljesüljön.

Mi mindenért keményen megdolgozunk, és nagyon hálásak vagyunk a jó szóért, megbecsülésért. Örömmel, szívesen, jellemzően önzetlenül segítünk, ha valaki ezt kéri tőlünk, ám van bennünk két dolog, ami inkább macskára utal.

Az egyik az, hogy olykor vágyunk a magányra, mert szeretnénk kicsit elrejtőzni a feladatok, kötelességek elől, hogy magunkkal, a saját világunkkal foglalkozhassunk. Emellett az is macskalélekre utal, hogy időnként ránk tör a szabadság és a kalandozás iránti vágy.Dog and Cat above white bannerSkorpió: Macskalelkünk van, hiszen misztikus, kiszámíthatatlan emberek vagyunk. Nagyon jól tudjuk, hogy milyen képességeink vannak, így azt is, hogy némi dorombolással, hatalmas gombszemekkel bárkit az ujjunk köré tudunk csavarni. Esetünkben nem kérdés, hogy mindig elérjük azt, amit akarunk.

Ugyancsak macskára utal, hogy nem viseljük el, ha be akarják osztani az életünket. Ha valaki mégis megpróbálja, akkor az összes szabályt megszegjük csak azért, hogy továbbra is azt tehessük, amit akarunk.

Jellemzően sokáig függetlenül élünk, mert szeretünk odamenni és azt tenni, ami éppen jólesik. Amennyiben valaki mellett mégis lehorgonyzunk, akkor annak nehéz dolga lesz velünk, amennyiben nincs használati útmutatója hozzánk.

A legfontosabb, hogy ne sértsen meg, ne verjen át, mert ebben az esetben kitör belőlünk a bosszúra éhes macska, aki pokollá teszi a szerencsétlen illető életét.

Nyilas: Habár a hatalmas szabadságvágyunk macskára utal, mégis minden más tekintetben kutyalelkünk van. A céljainkért elszántan, kitartóan küzdünk, és szívesen fejlesztjük a képességeinket, ha az kell ahhoz, hogy még jobbak legyünk.

Az is jellemző ránk, hogy kifejezetten lelkesek és szorgalmasak vagyunk, ha érdekel valami. Az életvidámságunk, optimizmusunk, játékosságunk, gyermekiességünk is kutyalélekre utal, ráadásul mindezt másoknak is átadjuk.

Könnyen szerzünk barátokat, hiszen sokan szeretik az olyan nyitott embereket, amilyenek mi is vagyunk. Emellett elsősorban szeretetre, elismerésre vágyunk, ezért mindent megtennénk, hogy ezeket megkapjuk. Szeretjük fontosnak érezni magunkat.

Bak: Bennünk kutyalélek lakózik, hiszen legendás a hűségünk. Képesek vagyunk sokáig magányos farkasként élni, de amikor megtaláljuk a másik felünket, akkor nagy eséllyel örökre mellette maradunk.

A családunk nagyon fontos a számunkra, ezért próbálunk mindent megtenni azért, hogy boldogok legyenek. Bátor, okos és elővigyázatos emberként nem szoktunk kockáztatni, hanem inkább a biztosra megyünk.

Arról is híresek vagyunk, hogy az igazság bajnokai vagyunk, a bajbajutott embereken pedig szívesen segítünk. Ha van egy célunk, akkor azért kitartóan küzdünk. Némi macska is szorult belénk, erre a makacsságunk, önfejűségünk, ambiciózus magatartásunk utal, illetve az, hogy hajlamosak vagyunk megsértődni.cute-cats-sleeping-on-dogs-7__605Vízöntő: Macskalélekre utal az öntörvényű viselkedésünk. Mindig azt tesszük, amihez éppen kedvet érzünk, a kötelező, komoly dolgokat pedig utáljuk. Általában a szabadság, függetlenség jellemző ránk, hiszen szeretünk oda menni, ahova akarunk.

A kötöttséget rosszul tűrjük. Nekünk létkérdés, hogy változatos, izgalmas életet éljünk. Emellett csak érdekes emberekkel vesszük körül magunkat, mert ellenkező esetben gyorsan megununk mindenkit.

Természetesen mi is igényeljük a szeretetet. Időnként nekünk is jólesik hozzábújni valakihez, ám csak addig, amíg a gazdi nem akar lekötni. Majd mi eldöntjük, hogy mikor és kivel akarjuk megosztani a társaságunkat.

Halak: Biztos, hogy macskalelkünk van, ráadásul az a fajta, amelyik imádja végiglustálkodni az egész napot, hiszen álmunkban ott lehetünk, ahol kedvünkre vadászhatunk, mert senki sem akar korlátozni.

A valóéletben azonban sikerül beidomítani, hiszen öles macskák vagyunk, aki imádja, ha a szeretik és szerethet. Ennek érdekében folyton próbálunk mások kedvére tenni, tehát igazi terápiás macskák vagyunk, aki játékosságával, szeretetével, jelenlétével gyógyít másokat. Ha azonban nem kapjuk meg az igényelt törődést, szeretet, akkor hajlamosak vagyunk depresszióba esni.

(Forrás: noiportal.hu)