Kövér Lászlót meglátva kivonultak a svájci parlamentből

A magyar Országgyűlés elnöke, a fideszes Kövér László protokolláris látogatáson vett részt Svájcban, a berni Parlamentben.

Az ülést az ottani szocialista párt, az SP egyik képviselője, Marina Carobbio Guscetti vezette, és miután üdvözölte Kövért, az SP tagjai és a zöldek kivonultak az ülésteremből – írta meg a svájci Blick. A többiek egyébként felállva tapsolták.

A Svájci Blick a cikkében leírja, hogy a parlamentben tett protokolláris látogatása során Marina Carobbio Guscetti, a helyi szocialista párt egyik tagja, az ülés vezetője üdvözölte Kövér Lászlót. Ám ezt követően a szocialisták és a zöldek egy része kivonult az ülésteremből, tiltakozván Kövér jelenléte ellen.

Az SP frakcióvezetőjének elmondása szerint előre el nem tervezett, spontán döntés volt a kivonulás a képviselők részéről, így nem is mindenki vonult ki, például ő maga is a teremben maradt. Azt mondja, megérti a kivonulókat, akik így tiltakoztak az Orbán rendszere ellen.

Egy zöldpárti azt mondta, ő azért ment ki, mert szerinte sokkal diplomatikusabbnak tűnt kivonulni, mint nem tapsolni.
Kisebb botrányt okozott Kövér László magyar házelnök látogatása szerdán a svájci parlamentben. A svájci Blick nevű lap szerint Kövért nem fogadták szeretettel, több frakció is egyszerre felállt és távozott az ülésteremből.

A cikk szerint mielőtt a nemzetgyűlés szociáldemokrata elnöke, Marina Carobbio Guscetti üdvözölte Kövér Lászlót a karzaton, a saját frakciója és a Zöldek is felálltak, majd távoztak az ülésteremből.

Fotó: blick.ch

Állítólag nem előre megbeszélt akcióról volt szó, a képviselők spontán döntöttek úgy, hogy a kivonulással tiltakoznak Orbán Viktor autokrata rendszere ellen.

A Svájci Néppárt frakcióvezetője, Albert Rösti viszont diplomáciai sértésről beszélt, és kiállt a magyar kormány mellett.

#KövérLászló #KövérLászlósvájcban