Az énekes a Borstól tudta meg, hogy a Fővárosi Közgyűlés úgy döntött, neki adományozzák a főváros díszpolgára címet.

A főváros díszpolgára címet adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak, Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek és Korda György énekesnek. Az elismerést posztumusz kapja Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek.

“Nem is gondoltam, ez óriási kitüntetés. Nem is tudok mit mondani, csak dadogok” – mondta meghatottan Korda György a Borsnak, akik közölték a jó hírt. “Nem is értesítettek, nem hallottam. Ez nagyon nagy megtiszteltetés, fel sem fogom hirtelen. Még csak most érzem át a boldogságot. Egy pókerközvetítésre megyek, amit biztosan úgy közvetítek, hogy közben repülök a boldogságtól.”

“Nekem Budapest a szülővárosom, az otthonom. Itt zajlik az életem, itt a szállodám, ami a fővárost szolgálja. Budapesti polgár vagyok, ezért jelent nekem különösen sokat ez a kitüntetés. Ilyen megtiszteltetésben részesülni azt is jelenti, hogy a nevem fent marad, nemcsak úgy, mint Korda György énekes, hanem mint Budapest díszpolgára. Aki megkapja, annak a neve fennmarad hosszú-hosszú ideig. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, hogy ezt megkaphattam. Minden álmom így teljesüljön! Egyébként a nemzeti ünnepen, március 15-én is kaptam elismerést, Klárikától extra figyelmet és forró csókokat” –

mosolyog Klárira, majd elfutja szemét a könny: “Nem is hiszik el, milyen sokat jelent most nekem ez a díj.”

#KordaGyörgy #KordaGyörgyDíszpolgár