Már számtalan csodálatos műalkotás-tortát láttunk, de ilyet eddig még nem! Sokan közülük hihetetlenül tökéletesek, és alig van szívünk megvágni. Ez a torta azonban akkor nyújtja az igazi élvezetet, ha megvágjuk.

 

zebra-torta

 

Elise Strachan egy teljesen más szintre emelte a tortakészítés művészetét, ugyanis olyan süteményeket alkotott, melyeknek a belsejük is egy külön világot varázsol elénk. Az alábbi videó segítségével megtanulhatjuk, hogy hogyan készíthetünk mi magunk is ilyen csodálatos tortát.

A kívül fekete-fehér torta belül bizony szivárvány színekben pompázik. A torta alapját készíthetjük a hagyományos, bevált családi recept szerint, az egész lényege az, hogy különböző színű festékekkel kell színezzük a masszát. Szerezzük be a szivárvány különböző színeit, és kis tálacskákban keverjünk el egy-egy cseppet a masszával. Két kapcsos tortaformába tegyünk sütőpapírt, majd a videón látott módon kezdjük el a tortakészítést. A forma közepébe tegyünk egy kis adag fekete színű masszát, majd szép sorba vegyük körbe a szivárvány különböző színeivel.

A lényeg, hogy mindenik színre mindig egy réteg fekete massza kerüljön. Mikor már minden színt felhasználtunk, ütögessük kissé oda a forma alját a konyhapulthoz, hogy szépen elterüljenek a színek, borítsunk a tetejére egy darab sütőpapírt, és tegyük be sülni. Mikor készen vannak, hófehér tejszínes krémmel ragasszuk őket egymásra, és kívülről is vonjuk be.

Tegyük egy kis időre pihenni míg megszilárdul, még kenjünk rá egy jó adag krémet, simítsuk el, és dekoráljuk fekete marcipán csíkokkal.