A csillagjegyünk elárulja, hogy melyik veszélyes, ugyanakkor egyedi csúszómászó egyéniségével rendelkezünk.

 

 

snake

 

Őseink abban hittek, hogy a kígyók bölcsek és képesek gyógyítani, ezért szent állatnak tekintették őket. Később azonban jött a kereszténység, és a kígyót a Sátánnal kezdték azonosítani az emberek, akiknek abban igazuk van, hogy a csúszómászók veszélyes teremtmények, de mindegyiknek megvan a maga szépsége, egyénisége.

Mivel a kígyók se egyformák, ezért egy-egy fajt hozzápárosíthatunk a különböző csillagjegyekhez.

Kos – Tajpán: Az egyik legtoxikusabb méreggel rendelkező kígyót kaptuk, mert ránk is érvényes, hogy az ellenségeinkkel szemben szörnyen veszélyesek vagyunk. Imádjuk a harcot, a győzelmet, és bármire képesek vagyunk. Nekünk nem szokásunk megrettenni, ha kihívásokkal találjuk szemben magunkat.

Mesterien keverjük a befolyásolást és az őszinteséget, ezért képesek vagyunk olyan mélyen megsérteni az embereket, hogy azzal akár a lelküket is megmérgezhetjük. Félreértés ne essék, nem vagyunk gonoszak, hanem céltudatos, akaratos, semmitől és senkitől nem félő személyiség lakózik bennünk. Ha a helyzet úgy hozza, akkor képesek vagyunk gátlástalanul viselkedni azért, hogy elérjük azt, amit akarunk.

A tajpán leginkább a szemével érzékeli a zsákmányát. Ebben is hasonlítunk a kígyóra, mert az éleslátás ránk is jellemző, ahogy az is, hogy a tajpán megdermed, majd villámként csap le az áldozatára, akit többször megmar. Ilyen hirtelenséggel támadunk mi is, vagy ugyanilyen gyorsan állunk elő az ötleteinkkel. Szeretünk másokat megbotránkoztatni, a megmozdulásaink pedig kiszámíthatatlanok.

Bika – Gyémántcsörgőkígyó: A csörgőkígyók családjából a leghosszabb fajtát kapta a csillagjegyünk. A kígyónk, ahogy az összes többi faj, rendelkezik egy farki csörgővel, ami megkülönbözteti a különböző csörgőkígyókat egymástól.

A gyémántcsörgőkígyó ezt akkor csörgeti meg, ha veszélyben érzi magát. Ebben hasonlítunk rá, mert mindig eláruljuk a másiknak, ha feldühített. Ha tehetjük, akkor nem támadunk, hanem visszavonulunk. Nem szeretjük a nyílt vitát, veszekedést.

A visszavonulás az életünk minden területére jellemző. Amikor mégis kénytelenek vagyunk felvenni a kesztyűt, akkor belemarunk az ellenfélbe, majd időnként felemelgetjük neki a dolgot, ugyanis a felejtés erényével nem rendelkezünk.

A kígyónk arról kapta a nevét, hogy a mintázatán felfedezhető egy fekete gyémánt alakú folt, ami azért utal ránk, mert szeretjük az ékszereket, és hajlamosak vagyunk a hiúság bűnébe esni. Emellett nagyon szeretünk szépek, kívánatosak, egyediek lenni. Mindent megteszünk, hogy kiemelkedjünk a tömegből.

Ikrek – Homoki vipera: Nagyon szeretjük a társaságot, a beszélgetést, lelkizést, eszmecserét. Habár a homoki vipera nem ezekről a tulajdonságokról híres, de szeret csoportosan telelni, ezért nem kizárt, hogy más fajokkal is összefekszik.

Érett gondolkodású emberként a legkülönfélébb emberekkel is jól kijövünk, ráadásul szívesen ismerkedünk. Jellemzően kerüljük a konfliktust, és csak akkor megyünk bele egy vitás helyzetbe, ha muszáj.

Amikor nézeteltérésre kerül a sor, akkor igazi élet-halál harcnak tekintjük a konfliktust, amiből csak mi kerülhetünk ki győztesen. Ebben az esetben nem foglalkozunk azzal, hogy olyan mérgező szavak hagyják el a szánkat, amely véget vethet egy emberi kapcsolatnak.

 

kígyó

 

Rák – Kockás piton: A világ leghosszabb, de nem a legerősebb testalkatú hüllője, akinek ugyanúgy nincs méregfoga, mint a többi pitonnak. Általában nem tartják emberre veszélyes fajnak, ahogy rólunk se sokan feltételezik, hogy képesek vagyunk másoknak ártani. Általában azt gondolják rólunk, hogy túlságosan érzékeny, empatikus emberek vagyunk, aki mindent megtesz azért, hogy másokat boldoggá tegyen.

A kockás piton nagyszerű úszó. Találkoztak már vele a tengerparttól messze is, valamint több kisebb szigetre is betelepült. Rákként mi is szeretünk úszni és utazni, ráadásul amikor valamit a fejünkbe veszünk, akkor nem számít, hogy mennyit kell menni a célunkért.

Imádjuk a kihívásokat. Ha egy feladat lehetetlennek tűnik, akkor rávetjük magunkat, mert még ezzel is képesek vagyunk megbirkózni. A kockás piton is ilyen, hiszen imád nála nagyobb állatokra vadászni. Hódítás terén se ismerünk lehetetlent.

Oroszlán – Királykobra: A leghosszabb mérges kígyófajt kapta a csillagjegyünk, mert amikor fenyegetve érezzük magunkat, akkor világosan kimutatjuk a hatalmunkat, az erőnket, a tekintélyünket, hogy ezzel hozzuk rá a frászt az ellenségünkre.

Ha lehet, akkor a tekintetünkkel sugározzuk az erőnket, amivel messzire űzzük az ellenfelünket. Mint egy igazi uralkodó, összetűzés nélkül aratunk győzelmet. Ha viszont nincs más választásunk, akkor keményen megvédjük magunkat.

Amikor valakibe belemarunk, akkor abból nehezen gyógyulnak fel az emberek, mert a szavaink velejéig hatolnak. Nagyon aktívak vagyunk, de szeretünk visszahúzódni. Ez főleg akkor jellemző ránk, ha meguntuk a társaságunkra vágyó emberek rajongását, kíváncsiságát.

Szűz – Puffogó vipera: Ahogy a csillagjegyünkhöz rendelt kígyó, úgy mi is szeretjük a magányt. Jellemző ránk, hogy karrieristák vagyunk. Szeretjük fejleszteni magunkat, szívesen töltjük egyedül az időnket, mert akkor nem érezzük úgy, hogy visszafognak, korlátoznak. Ha némi melegségre vágyunk, akkor keresünk egy partnert.

Ahogy a puffogó viperával, úgy velünk se árt vigyázni, ha mérgesek vagyunk, mert akkor nagyon veszélyessé válunk. A szavunk olyan, mint a méreg. Van, amikor az egekig magasztalunk valakit, de máskor porrá zúzzuk egy jól irányzott kritikával, sértéssel.

Abban az esetben, ha meg kell védenünk magunkat, akkor nagyon agresszíven csapunk le, mert ilyenkor vérre menő csatát vívunk. Maga a puffogás is jellemző a csillagjegyünkre. Ha valaki megsért, akkor még évek múlva is azon pörgünk.

Mérleg – Déli halálkígyó: Hatalmas a türelmünk. Ha a céljainkat akarjuk elérni, akkor hetekig is várunk, mert semmit se szeretnénk siettetni. Ahogy a csillagjegyünkhöz rendelt kígyó, úgy mi is képesek vagyunk napokig lapulni.

A déli halálkígyó nagyon ravasz módszerrel marja meg az áldozatát. Ez ránk is jellemző, mert elképesztően ötletes, leleményes, kreatív tervet ötlünk ki az ellenséggel szemben. Ezt tudva nem csoda, hogy hiányzik belőlünk a veszélyérzet.

A legtöbb kígyó elmenekül, ha egy ember a közelébe kerül, de nem a déli halálkígyó, ami marad és hihetetlen sebességgel mar, ha veszélyben érzi magát. Ilyen gyors és merész lépésekre mi is képesek vagyunk. Félelmetesen bátor és veszélyes személyiségünk van.

 

snake2

 

 

Skorpió – Fekete mamba: A világ leggyorsabb kígyóját kapta a csillagjegyünk, mert képesek vagyunk az élet minden területén elképesztő gyorsasággal lecsapni, cselekedni. Igaz ez akkor is, ha kihívásról, vitás helyzetről van szó.

A fekete mamba nem a színéről kapta a nevét, hanem arról, hogy a szája belülről olyan, mint a tinta. Ez illik hozzánk, mert a szavainkkal képesek vagyunk befolyásolni, „megmérgezni” az embereket, függetlenül attól, hogy negatív vagy pozitív dologról van-e szó. A személyünk és a szavaink kitörölhetetlenek mások emlékezetéből.

Emellett szeretünk visszahúzódni a világ zajától. Ritkán kezdünk nálunk kisebbekkel, mert inkább a saját súlycsoportunkkal harcolunk. Az se gyakori, hogy vérre menő csatát vívjunk. Az ilyesmihez nagyon ki kell hozni minket a béketűrésünkből. A szerelemben elvárjuk, hogy a másik küzdjön értünk.

Nyilas – Közönséges óriáskígyó: A legismertebb és legelterjedtebb kígyót kapta a csillagjegyünk, mert mi is szeretjük a társaságot, ahogy a csoportot kedvelő közönséges óriáskígyó is. A magány nem a műfajunk, ugyanis azt szeretjük, ha sok barát vesz körül, valamin van egy laza kapcsolatunk.

A párkeresés tekintetében képesek vagyunk alkalmazni az óriáskígyó módszerét, mert mi is lesből, váratlanul vetjük rá magunkat a kiszemeltünkre. Nagyon tudunk hódítani, a zsákmányt, és a remek alkalmat ritkán eresztjük el. Az is jellemző ránk, hogy nagyon ötletesek, kreatívak, ravaszak vagyunk, valamint elég a puszta megjelenésünk ahhoz, hogy vonzzuk a kiszemelteinket.

Bak – Zöld anakonda: A legismertebb kígyó egyben a világ legnagyobb tömegű és talán leghosszabb csúszómászója. Azért kaptuk ezt a fajt, mert szeretjük a kihívásokat, valamint a leglehetetlenebb feladatokkal is képesek vagyunk megbirkózni. Állítólag a zöld anakonda is ilyen, hiszen már hallottunk olyan hírt, hogy a kígyó kajmánokat, jaguárokat falt fel. Ez a faj nem ismer lehetetlent vagy félelmet, ahogy mi se.

Kissé hűvös, távolságtartó a személyiségünk, emiatt senki se hiszi el rólunk, hogy igazán tudunk szeretni, sőt, kimondottan ragaszkodunk a szeretteinkhez. Ahogy az érzelmeinket, úgy az ellenségeinket is képesek vagyunk összeroppantani, mert imádunk győzni.

Emellett rendkívül türelmes teremtések vagyunk. Ha az kell a cél érdekében, akkor hetekig várunk a lehetőségekre, kínálkozó alkalmakra. A hódítás terén szabályosan vonzzuk a kiszemelteinket. Ez az utánozhatatlan karizmánknak köszönhető.

 

snakee

 

 

Vízöntő – Pápaszemes kobra: Az egyéniségünk a legnagyobb fegyverünk. A karizmánkkal bárkit el tudunk bűvölni. Amikor a csillagjegyünkhöz rendelt kígyó veszélyben érzi magát, akkor szétterpeszti a nyaki lebenyét, aminek hátoldalán látható rajzolat miatt kapta a nevét. A pápaszemes kobra így ijeszti el az ellenséget, riválisokat. Emellett a mintát Buddha ujjlenyomatának is nevezik.

Mindennek az a köze hozzánk, hogy érdeklődünk a spiritualizmus iránt. Ez az, ami megfűszerezi a személyiségünket, és különlegessé tesz mások szemében. Olykor akad, aki képes megszédíteni. Ebben a helyzetben bármit megtennénk az illetőért ugyanúgy, ahogy a pápaszemes kígyó táncol a kígyóbűvölők zenéjére.

Ilyenkor a védekező állásba emelkedett kígyó a síp és a kéz mozgását követi, ugyanis a pápaszemes kígyó ugyanúgy süket, mint a többi kígyó. Ez is jellemző ránk, elvégre az esetek többségében a saját fejünk után megyünk.

Halak – Tengeri kígyó: Imádjuk a vizet, ezért is kaptuk a tengeri kígyót, amelynek többsége kifejezetten mérges. Ránk ez csak akkor jellemző, ha feldühítenek, mert egyébként végtelenül türelmesek vagyunk. Ha valaki mégis átlépi a határt, akkor abba végzetesen belemarunk.

Más tekintetben is lehetünk mérgesek, hiszen nagyszerűen meggyőzzük az embereket, ha el akarunk érni valamit náluk. Sőt, ha kell, akkor át is verjük az áldozatunkat, ahogy a tengeri kígyó, aki azzal vezeti tévútra az ellenfelét, hogy a farka a feje. Nagyszerűen értünk az álcázáshoz, átveréshez. Kicsit kiszámíthatatlan, kiismerhetetlenek vagyunk. Ezernyi arcunk közül soha nem lehet tudni, hogy mikor mutatjuk az igazit a külvilág felé.

(Forrás: noiportal.hu)