Lehet, hogy kemény legény vagy és büszke vagy arra, mennyire jól bírod a piát. Azonban nem hiszem, hogy ittál már olyan bort, ami kígyókkal és skorpiókkal volt töltve… Vagy mit szólsz egy 3 napos egérből készült tonikhoz? Most megmutatunk párat a legfurcsább alkoholos italokból! Néhány még kimondottan finomnak is tűnhet, párhoz azonban már részegre kéne innunk magunkat, hogy akár beleszagoljunk.

Kígyó-, skorpió- és gyíkbor

bor OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Ezt a bizarr italt Délkelet-Ázsiában fogyasztják, nem éppen finomkodva, rendkívül népszerűnek számít. Szülőhazája Vietnám, ahol rizspárlatba mártják az állatot, ezzel vonják ki a kígyó mérgét, és teszik ízletesebbé az italt.

Mamma Mia pizza ízesítésű sör

pizza beer

 

2006-ban bukkant fel először ez a különlegesség, valószínűleg kitalálója nem tudta eldönteni, pizzázni vagy sörözni induljon, és inkább összekötötte a kettőt. A nedű a hagyományos margarita pizza ízvilágát idézi. Egy teafilterszerű zacskóba zúzzák a szárított hozzávalókat: a teljeskiőrlésű gabonát, oregánót, paradicsomot, fokhagymát, és a többit. Ezután leforrázzák, majd hosszú ideig forralják egy edényben. Ehhez öntik hozzá a komlót, malátát és kb. 1-2 hét elteltével sörszerű ital születik.

Shenandoah csokifánk ízesítésű sör

Shenandoah csokifánk ízesítésű sör

 

Az édes ízű sört amolyan reggeli gyanánt találták ki az amerikaiak. Szinte nem is meglepő húzás tőlük, ha az étkezési szokásaikat vesszük alapul…

Voodoo Donut sörök

Voodoo Donut sörök

 

A jóból sose elég, a Voodoo Donut még érdekesebb ízvilágokba kalauzol el minket. Legalábbis annak nevezhető a bacon, csoki, mogyoróvaj és banán ízű sör.

Rizsbor bébiegerekkel

Rizsbor bébiegerekkel Rizsbor bébiegerekkel2

 

A bizarr italok sorát folytatjuk egy igen durva versenyzővel, mely tradícionális koreai és kínai szérum, egészséges toniknak tartják. Ebbe három napnál fiatalabb egereket tesznek bele.

Baconös Vodka

Ha már ennyire szeretjük a bacont, akkor jöjjön egy sonkás vodka. A csípős ízek kedvelői pedig bevállalhatják a chiliset is.

bakon chili

 

Tejes finomság: kumisz

kumisz1

 

A ma Közép-Ázsiában kedvelt itóka alig 0.7-2.5% alkoholtartalmú. Érdekesség, hogy kancatejből erjesztik, és régen a magyar nomádok egyik legjellegzetesebb itala volt.

Pinnacle vattacukor ízű vodka

Pinnacle vattacukor ízű vodka Pinnacle vattacukor ízű vodka2

 

Úgy tűnik, a vodka ízesítésének csak a kreativitás szabhat határt – a vattacukor ízű vodka émelyítően édes élményt kínál, de akad még csokoládé, trüffel, áfonya, és szőlő ízesítésű is a Pinnacle kínálatában.