A Wacken Metal Battle elnevezésű nemzetközi tehetségkutatóval és zenekari versennyel kezdetét veszi csütörtökön a Borsodi RockPart’16 zenei fesztivál Balatonszemesen.

A település június utolsó hétvégéjén a kőkemény rockzene fellegvárává változik a nemzetközi sztárok sorát, és a hazai rock/metal krémjét felvonultató eseménynek köszönhetően – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztató anyagukban.

fbcover3

Kiemelték, hogy a háromnapos fesztivál mintegy félszáz fellépője között lesz a hatalmas show-val érkező, a metal szcénában igazi különlegességnek számító finn virtuóz csapat, az Apocalyptica, a 25 éve a heavy/speed metalt képviselő, profi hangzásáról, tempós, kemény, de egyben dallamos előadásmódjáról ismert Gamma Ray, vagy a folk metal svájci kiválósága, az Eluveitie.

Látható és hallható lesz a Balaton-partján a német metalcore csapat, a Caliban, a progresszív metal brit nagymestere a TesseracT, a holland szimfonikus metal bástyája, a Delain, Lengyelország egyik legismertebb rockexportcikke, a death metal stílusban utazó Vader, a friss lemezét nemrég piacra dobó finn thrash metal banda, a Lost Society és a népszerű holland szimfonikus black metal zenekar, a Carach Angren is – tették hozzá.

Visszatér a RockPart színpadára a Tankcsapda, hogy megismételje tavalyi fergeteges koncertjét, de fellép a fesztiválon a 30 évvel ezelőtt alakult Ossian, a Junkies, a Watch My Dying, a Blind Myself, az Akela, a Kowalsky meg a Vega és az Omen is.

A fesztivál jelentőségét növeli, hogy otthont ad a Wacken Metal Battle elnevezésű nemzetközi tehetségkutató és zenekari verseny magyarországi döntőjének, amelynek nyertese Németországban, a Wacken Open Air döntőjében méretteti majd meg magát, az eseményre pedig két rajongó is elkísérheti – jegyezték meg a szervezők.

MTI