Feltehetően olvasóink között nincs olyan ember, aki ne találkozott volna az elpárolgó kulcsok, a köddé vált távirányítók vagy a bújócskázó fülhallgatók rejtélyeivel. A slusszkulcsokat nehogy kifelejtsem. Ha beleuntál ezekbe az általános és unalmassá vált mérkőzésekbe, akkor a Keyper lesz a megoldás erre.

Az elménken átcikázó üresjárat, amikor is megreggelizve, felöltözve és indulásra készen állunk a nappali közepén, tekintettünkkel a kocsi kulcsot keresve-kutatva, immáron semmire se gondolva. Mi a következő bevett klasszikus lépés? A reggeli rutint ismétlő bolyongás. Visszamegyünk az ágyhoz és megpróbáljuk holografikusan magunk elé vetíteni, ahogyan erőtlenül és keservesen megindulunk a napi teendőink felé. De valljuk be, ez a fajta idő visszaforgatás nem mindig túl effektív.

Ezzel szemben a kreatívan elnevezett Keyper, az angol “keeper” (tulajdonos, birtokos) szóra hivatkozva, egy olyan kulcstartó, amely végre nem egy újabb pofon a túlhízott kulcskarikáinknak, hanem ennek az ellenkezőjét teszi, azaz megszünteti ezeknek a szükségét. Tehát kivételesen egy olyan kulcstartót kaptunk, amibe bele és nem rá rakjuk a dolgainkat. Olyan mint egy pénztárca csak … kulcsoknak.

A Keyper elegánsan kialakított bőrtokjában négy kulcs fér el. Ha annyira lényegbevágónak érezzük, hogy az élet összes területén eleganciát sugározzunk, akkor felejtsük el az álomcsapdákhoz hasonló kulcscsomókat meg a bögre nagyságú kulcstartókkal és bátran szerezzünk be egy ilyen tokot. Továbbá amikor is elolvastam, hogy a Keyper bőrből van, eszembe jutottak a megkarcolt képernyős pórul járt telefonok és egyből arra asszociáltam, hogy végre valami, ami miatt nem kell percenként belesnem a zsebembe, hogy vajon melyik dolgom vált a másik tárgyam áldozatává.

A Keyper-t úgy varrták össze, hogy könnyedén ki lehessen szedni a négy foglalatba elhelyezett kulcsokat, tehát se a körmeinket se az ujjainknak sem bántódásuk esni ha elővesszük őket.

A Kickstarter-hez hasonló oldalon az Indiegogo.com-on fog eldőlni, hogy lesz e jövője a Keyper-nek és végre üdvösséget szerez nekünk, avagy ugyanúgy a karcos kijelzőjű telefonunk vakújának a fényében fogjuk a reggeljeinket kutatásokkal eltölteni. A végső cél 15 ezer dollár, túl vannak a felén és még 35 nap van a kilövésig. Mit gondolsz, 15 dollárt megér neked a karcmentes telefonok és az organizált kulcsok jövőbeli képének a megalkotása?

Keyper-2

képforrás: uncrate.com

Vélemény, hozzászólás?