A gyerekek ösztönösen, születésüktől fogva tudnak úszni. Csak később, a jóindulatú felnőtteknek köszönhetően, elfelejtik, és félni kezdenek a víztől. Mindez köszönhető annak, hogy 2-3 éves korunkban megkapjuk életünk első úszógumiját, és ezzel együtt az intő tanácsot: vigyázz, nehogy belefulladj!

 

babauszas2

 

A bizalmatlansággal együtt pedig szert teszünk egy nehezen levetkőzhető tulajdonságra is, a félelemre. Ha megnézzük az alábbi videót, látni fogjuk mennyire bátrak lehettünk még mi is csecsemő korunkban.

Josei June alig hat hónapos, és máris úgy úszik, mint egy gumikacsa. Édesanyjával a medence partján üldögélnek, a kis csöppség pedig egy műanyag papucs után nyúlva beleesik a vízbe. Ettől a jelenettől általában minden felnőtt visítva kap a szíve után. De a gyerek édesanyja büszkén nézi, amint kislánya a hasáról a hátára fordul, és nyugodtan tempózik tovább egyedül. Nem sír, nem hisztizik, sőt élvezi a kellemesen hullámzó vizet.

A felvételt megelőzően a kislány három héten keresztül járt babaúszásra, hogy feleleveníthesse az anyaméh biztonságos közegét, és újra otthonosan érezze magát a vízben. Miután a kislány testvére vízbe fulladt annak következtében, hogy nem tudott úszni, a család létrehozta a Live Like Jake alapítványt. Céljuk, hogy a kisbabák már életük első hónapjában biztonságosan, és bátran ússzanak akár a nagyobb vizekben is.