Jenna Spesard és barátja, Guillaume Dutilh 2014 szeptemberében egész egyszerűen világgá mentek. Nem hirtelen felindulásból, hanem gondos tervezés után döntöttek így, előtte egy éven át építették pici álomotthonukat, mely mesésen gyönyörűre sikerült.

A döntésüknek többek között az volt az oka, hogy mindkettőjüknek elege lett a nagy hajtásból, és elhatározták, hogy a hobbijuk lesz az életük. Guillaume fotózni szeret, Jenna pedig írni, így hát adta magát a döntés, hogy egy fényképekkel illusztrált útinaplót fognak írni a két év során.

Végül 25 észak-amerikai államban jártak, és több mint 16 ezer kilométert tettek meg a két év során. Sosem unatkoztak, és mikor megálltak, mindig megnyitották pici otthonukat az érdeklődők számára. Guillaume még kiscsoportos tréningeket is tartott a minimalista házépítésről.

A kalandos út során rengeteg hasonló gondolkodású embert ismertek meg, és a hosszú útról a pici otthonukban (Tiny house on a giant journey) blogot vezettek, mely később világkörüli élményeikkel is gazdagodott. Utazz velük te is mesés fotóik segítségével!

Forrás: 3nz, Boredpanda