Kína egyik legnagyobb szenzációja az a kisbárány, aki megtanult az emberekhez hasonlóan, két lábon járni. Az állat még augusztusban született, gazdája szinte biztosra vette, hogy hamarosan elpusztul, azonban nem így lett: a bárány hihetetlen élni akarásról tett tanúbizonyságot, ugyanis alig egy hónap múlva felegyenesedve, két lábon járt, akárcsak az emberek.

A bárány akaratereje sokakat megdöbbentett, nem véletlen, hogy híres lett Kínában. Akkora hírnevet szerzett magának, hogy egy 31 éves, rákban szenvedő férfi igen nagy összeget volt hajlandó fizetni azért, hogy az övé lehessen az állat. Új gazdája azt mondta, egyáltalán nem a bárány híre az oka annak, hogy magáénak szerette volna tudni.

[to_like]2 labon jar a barany[/to_like]

Az új gazdi elmondása szerint a bárány erőt ad neki. Mint mondta, miután kiderült a betegsége, igyekezett pozitív maradni, ezzel is javítva a gyógyulási esélyeit, azonban mikor egyedül maradt, gyakran rátört a depresszió. A kis állat élni akarása viszont erőt ad neki arra, hogy folytassa a küzdelmet, jelenléte mindennap feltölti életerővel és energiával.