Mindössze két év próbaidőre bocsátották Balázs Palit (45) azért, mert jogosulatlanul parkolt édesapja rokkantkártyáját használva. A bíróság szerint ez az ítélet így is eléri a célját, az énekesen ugyanis látszik, hogy megbánta tettét, azonnal elismerte a hibáját, és az eljárás alatt végig együttműködő volt.

Balázs Palit néhány hete civil ruhás rendőrök kapták el a Nyugati téren, mikor édesapja rokkantkártyájával parkolt. A rendőrök két órán át vártak az énekes autójánál, hogy lebuktassák, ami sikerült is. Balázs Pali azonnal elismerte, hogy hibázott, állítása szerint korábban sosem élt vissza édesapja rokkantkártyájával.

Forrás: blikk Fo­tók: Fuszek Gábor
Forrás: blikk Fo­tók: Fuszek Gábor

A bírónő egyebek mellett ezt is figyelembe vette az ítélet meghozatalakor, ahogy azt is, hogy a művész végig együttműködő volt, és beismerte tettét. Ezért vélte úgy, hogy két év próbaidő megfelelő büntetés lehet számára. Liptai Claudia (40) ugyanezt nem úszta meg ilyen könnyen: ő különböző magyarázatokat talált ki arra, hogyan került a rokkantkártya a szélvédőjére, végig tagadta a botlást. A bíróság ezt több mint egymilliós büntetéssel „díjazta”.