Itt az ideje az őszi nagytakarításnak. A télre készülve nem csak lakásunkban, hanem szervezetünkben is rendet kell raknunk ahhoz, hogy a hidegebb idők beálltával erős immunrendszerrel ellen tudjunk állni az esetleges betegségeknek.

majmeregtelenito

Az alábbiakban egy olyan természetes keveréket mutatunk, mely segítségével könnyen megtisztíthatjuk szervezetünket a lerakódott méreganyagoktól. A feldolgozott élelmiszerek, a cukros, túl sós, vagy zsíros ételek, az alkoholos, szénsavas italok fogyasztása következtében egy idő után a májunk annyira leterhelődhet, hogy nem tudja már megfelelően kiválasztani a méreganyagokat. Az alábbi keverék segítségével hatékonyan megszabadulhatunk a toxinoktól.

Hozzávalók: 6 citrom, 3 grapefruit, kb. 9 cm-es gyömbérgyökér, vagy 5 evőkanál gyömbérpor, 4 cikk fokhagyma, néhány friss mentalevél, egy fél liter felforralt víz, 3 evőkanál lenolaj, 1 teáskanál őrölt kömény.

Elkészítés: a citromok, és a grapefruitok levét csavarjuk ki egy tálba. A gyömbért, a fokhagymát, és a mentalevelet turmixoljuk össze, adjuk hozzá a citrom, és a grapefruitlevet, a vizet, a köményt, és a lenolajat. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, majd a nap folyamán igyuk meg az egészséges alapanyagokat tartalmazó levet.

Reggel éhgyomorra mindenképp igyunk belőle egy pohárral, a többit pedig akkor fogyasszuk, amikor kedvünk tartja.

A gyümölcslevet bárki fogyaszthatja kúraszerűen, de különösen azoknak ajánlott, akik rendszeresen isznak alkoholt, szénsavas italokat, vagy sok zsíros, és édes élelmiszert fogyasztanak. Azok, akik valamilyen májbetegségben szenvednek, hetente 2-3 alkalommal fogyasszák ezt a levet, mindaddig, amíg állapotuk javulni kezd.