Kálmán Olga Simicskáról HÍRTV-RŐL Orbánról Ellenzérkől adott nyilatkozatot

Tovább Kálmán Olga videók:

Kálmán Olga nem adja fel. Továbbra is a közélettel foglalkozna, most pedig azt is elárulta, milyen volt a viszonya Simicska Lajossal, találkozott-e vele a választások elbukása óta. De beszélt arról is, mit csinál majd a jövőben. Sőt, azt is elmesélte, mi volt a helyzet a Jobbikkal és Orbánnal Simicska HírTv-jénél.

Hirdetés

[object Object]
Az ismert és népszerű tévéssel a 24.hu készített nagyinterjút, amelyből egyebek mellett kiderül, hogy Kálmán Olga nem adta fel, hogy továbbra is közélettel foglalkozzon, politikus viszont most nem lenne. A főpolgármesteri posztra sem pályázik, erről korábban csak azért osztott meg egy posztot, mert, mint fogalmazott, jól esett neki megosztani… Azért nem lenne főpolgármester, mert kétli, hogy ellenzéki vezetés mellett a mostani kormányzás alatt működni tudna egy település.

A tévézésről szólva azt mondta, nem lenne rossz újra visszakerülni a képernyőre. Szívesen vezetne felvállalós, bekérdezős műsort. Ám szerinte manapság nem vállalnak ilyesmit a tévék. Konkrétan azonban egyetlen csatornáról sem kívánt nyilatkozni.

Az ATV
Elárulta, hogy az ATV-től sem vált el haragban. Mondta ezt annak ellenére, hogy akkoriban a csatorna tulajdonosa kártékonynak, megalázónak nevezte a távozását. Ezzel kapcsolatban annyit válaszolt a portálnak, hogy reméli, Németh Szilárd azóta már felülbírálta akkori véleményét, ennek ellenére nem tudja, van-e oda visszaút a számára.

Simicska Lajos
Kálmán Olga nem bánta meg, hogy 2016-ban Simicska Hír Tv-jéért elhagyta az ATV-t, sőt, szép másfél évnek nevezte azokat az időket. Azt is elmondta, hogy Simicska maga győzte meg egy személyes megbeszélésen. Nem Simicskában, hanem a szakmában bízott, és Simicska sosem szólt le neki, hogy mit hogyan csináljon. Kálmán Olga azt is elmondta, mi volt a helyzet a Hír Tv-nél akkoriban a Jobbikkal, illetve Orbán Viktorral:

Nem igaz, hogy toltuk a Jobbik szekerét. És az sem igaz, hogy ész nélkül ütöttük Orbán Viktort. Mindenki azt kapta, amit megérdemelt.

Arra csak az utolsó pillanatban, a 2018-as országgyűlési választások estéjén, az eredmények ismeretében jött rá maga is, hogy nem létezik semmiféle „atombomba”, amit Simicska majd ledob, mint ahogy azt az ellenzéki politikusok közül sokan hitték.

A Hír Tv „visszafoglalása” után nem találkozott már Simicskával. Kálmán Olga azt vallotta, nem tudja, miért csinálta Simicska végig a háborúját Orbán ellen, és azt sem, miért vált meg a többi vállalkozásától.

Arra az elképzelésre, hogy az Orbán–Simicska-háború csak egyfajta színjáték lehetett, hogy kiiktassák a Jobbikot, Kálmán Olga mindössze ennyit mondott:

Jó kis konteó.

Bár hozzátette az interjú későbbi részében, hogy a történtek után nagy káosz lett a Jobbiknál.

Azt is elmondta, szívesen csinálna nagyinterjút Simicskával, rengeteg kérdése lenne ugyanis az üzletemberhez.

Az ellenzék
A mai ellenzékről Kálmán Olga véleménye az, hogy „réges-rég rettenetes kommunikációs csapdában vergődik.” Szerinte tilos lenne hagyni elsorvadni az ellenzéknek fontos témákat. Nem elég egyszer kiállni sajtótájékoztatóra! Álljanak ki minden nap! – mondta az interjúban a tévés.

Személyes tervek
Személyes terveinek egy része még nem publikus, annyit azonban elmondott, hogy könyvet ír „egy emberrel”. Azt nem árulta el, kivel. Valamint marad a közéletnél, kutatja, mi van a hírek mögött, ezzel a munkával kapcsolatban pedig nem ragaszkodik tévéstúdióhoz, mint mondta, egy padon vagy egy dolgozószobában is lehet interjúzni. Egyébként kommunikációs tréningeket tart multiknak, de csak azt vállalja el, amit kihívásnak érez. Jelenleg a Lumiere Filmiskolán visz egy három hónapos intenzív kurzust: videós újságírókat képez.