A Sony első HD és 3D felvevő digitális távcsövét már két éve, hogy piacra dobta. A DEV-5 modellt továbbfejlesztették, és nemsokára kapható az idei csúcsmodell, a DEV-50V, mely így már a második generációs távcsövek közé tartozik.

Gyerekkorunkban ki ne szerette volna a távcsöveket, mikor kommandósat játszottunk, vagy éppen madárlesre indultunk? A kukkert leginkább vadászok, halászok, sportimádók, vagy turisták használják előszeretettel. A technika azonban a távcsöveket is jelentős ráncfelvarrás alá vetette, ma már több mindenre jó, mint egyszerű nézegelődésre, akár a legkomolyabb kamerák funkcióját is betölthetik – elég egy pillantást vetni az új Sony modell paramétereire.

Praktikus dolog, hogy a digitális távcső képes HD-ban felvenni az éppen látott látványt, ezt a Sony Bionz képfeldolgozó teszi lehetővé. A felvételeket MPEG 4 és 3D-s 3D HD formátumban rögzíti, a beépített mikrofonnal pedig a hangokat veszi fel. A felvételeket tévén keresztül is  megtekinthetjük, a HDMI kimenet segítségével lehet a készülékre csatlakoztatni.

Az előző generációba tartozó DEV-5-höz képest jelentős fejlődésen ment keresztül. 30%-kal kevesebb helyet foglal és könnyebb a távcső test (összesen kb. fél kilót nyom), emellett por- és vízálló. A régi 7.1 megapixeles szenzor helyét 20.4 megapixel vette át, ami kevésbé kedvező fényviszonyok mellett is jó felvételeket készít. 25x-ös zoom, képstabilizátor, autofókusz, auto fényerő (mely persze manuálisan is beállítható) jellemzi. A régi LCD helyett OLED keresőbe kukucskálhatunk. Extraként beépített GPS-szel is rendelkezik.

Meglehetősen drága kütyü a maga $1.995-os árával, mely magyar forintba átszámolva kb. 460.000 ft-nak felel meg.

 

i4 i5 i7 i8 i11 i21 i31