Melyik japán misztikus teremtmény képességeit birtokoljuk?

jókaiMinden kultúra meghatározta, hogy milyen természetfeletti, misztikus lényekben hisz, ez alól pedig a japánok sem kivételek. Az ázsiai ország lakosai jókaiknak nevezi azokat a szellemeket, démonokat, különleges állatokat, amelyek mágikus képességekkel rendelkeznek.

Ezek az egyedi tulajdonságok azok, amik az emberekben is megtalálhatók, ezért a japánok minden csillagjegyhez hozzárendeltek egy jókait, akinek a képességét belső értékként őrizzük.

Kos – Cucsigumo: Ez a teremtmény tulajdonképpen egy pók, aki nagy befolyással bír a többi jókaira, mert a kisugárzása uralkodói, már-már isteni. A cucsigumo egyfelől elragadó, meggyőző, elbűvölő, de másfelől veszélyes.

Amikor konkrét cél vezérli, akkor könnyen behálózza az embert, és mindent megtesz azért, hogy elérje, amit akar. Az, hogy mi lesz az áldozatával, mindig nagy kérdés, mert a cucsigumo kiszámíthatatlan.

Nem könnyű a jókai kegyeibe férkőzni. Ha a cucsigumo úgy dönt, hogy kedvére van, aki próbál közeledni hozzá, akkor imádott kedvenc lesz az emberből, de akkor, ha a teremtmény nem érdeklődik az illető iránt, akkor cucsigumo jól kihasználja, majd ejti.

Bika – Tanuki: A vidám, pajkos japán nyestkutya a szerencsét, földi javakat, gazdagságot, jólétet hozza el a hiedelmek szerint. Tanuki nyolc különleges jellemvonással és szerencsét hozó tárggyal rendelkezik.

A japánok elsősorban a hatalmas heréjéről ismerik fel. Ez ugyancsak szerencsét jelent, mégpedig a pénzügyekben, amihez különleges tehetsége van. A tanuki a társadalom hasznos tagja, aki mindig arra törekszik, hogy valami jót tegyen másokért. A komoly és megfontolt tanuki szeret néha szórakozni, kirúgni a hámból.

Ikrek – Oni: A japánok klasszikus démona, ogréja, trollja vagy vámpírja lehet. Az oni lehet jó, de gonosz is, néha pedig hatalmas testi és lelki erőben mutatkozik meg. Sugárzik belőle a spirituális erő, ami mellett igazán karizmatikus és elragadó.

Az oni egyszer jóságos, segítőkész, türelmes és komoly tudással rendelkezik. Máskor viszont kitör belőle az igazi oni, aki képes a pusztításra, vagy bárkin átgázolni. Ebből látszik, hogy a hangulata hullámzó, ezért kiszámíthatatlan.

Vampire_girl5

Rák – Inugami: A „kutya isten” rendkívül hűséges, odaadó jókai. Mindig a feladatára koncentrál, illetve kutyakötelességnek érzi a családja, szerettei szüntelen védelmezését, amit bátran, harciasan, önfeláldozóan képes tenni.

Ez azonban csak addig tart, amíg valaki meg nem sérti, mert akkor dühében a legszörnyűbb átkot mondja ki a vétkesre. Az se ritka, hogy ilyen esetben eluralkodik rajta a világvége hangulat. Az inugami boldog, ha hasznosak érezheti magát.

Oroszlán – Maneki-neko: A maneki-neko a jószívű macska, aki varázslatos hatalommal, átlagon felüli intelligenciával rendelkezik, a szerettei és a környezete számára pedig szerencsét, harmóniát, jólétet hoz.

Mivel túlteng benne a törődés, gondoskodás, ezért fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy kielégítse mások vágyát, vagy legalább közelebb vigyen valakit a céljához. Ő a család összetartó ereje, aki mindenre képes, ám macska, tehát szereti a kényeztetést, tiszteletet, törődést, megbecsülést.

Szűz – Futakucsi-onna: A „két szájú asszony” egy olyan nő, akinek van egy szája a hagyományos helyen, de egy található a koponyája hátsó részén, a haja alatt. A japán hiedelmek szerint elsősorban azokból a nőkből válhat ilyen jókai, akik nagyon keveset esznek, illetve zsugoriak önmagunkkal és másokkal szemben.

Amikor ez a száj gyűlölködő, fenyegető, átkos dolgokat kezd mondani, akkor az evésre bírja az asszonyt. A Szűzre nézve ez azt jelenti, hogy nem zsugori, de olykor túlságosan kemény saját magához és másokhoz.

Néha jó, ha kimutatja a vezetői, akaratos, kritikus, ellentmondást nem tűrő énjét, amely képes bármilyen rendszer fenntartására, ám jó lenne, ha olykor felszabadultan, boldogan élne, elvégre még a nagy vezérek is szoktak pihenni.mudzsinaMérleg – Mudzsina: A japán borz egy több farkú lény, aki képes megváltoztatni az alakját és remekül ért a bűbájhoz. A Mérlegre ez tökéletesen ráillik, hiszen sokoldalú, és képes akár naponta más bőrbe bújni.

Rendkívül bölcs, aki jobban szeret hallgatni, figyelni a körülötte lévő világra, mint beszélni. A mudzsina emellett imádja megtréfálni az embereket, hiszen pajkossága miatt szeret ugratni másokat. Jellemzően a rossz, gonosz embereket piszkálja, hogy megtanítsa őket a helyes viselkedésre.

Skorpió – Hebi: A kígyó egyszerre lehet jó és rossz, akiből a legjobb feleség válhat, mert csodás életet teremthet a férjének. A Skorpió is remek csábító, ráadásul mindig eléri, amit akar. A hebi kiváló színész, aki szemrebbenés nélkül képes előadni egy hirtelen kitalált történetet, amit a másik fél biztos, hogy el fog hinni, mert szinte hipnotizálja a hebi.

Ha megbántják, akkor félelmetes, ravasz ellenséggé változik, aki titkokban fog lecsapni és bosszút állni. Más esetben bölcs, türelmes, odaadó azzal szemben, akit szeret, ám egyáltalán nem könnyű a kegyeibe férkőzni.

Nyilas – Kicune: A japán szó jelentése „róka”, akinek egyszerre több farka van, a legfőbb képessége, hogy képes emberré, vagy bármi mássá változni, illetve rendkívül nemes, jótékony, intelligens, bölcs, ez pedig csak gyarapodik, ahogy idősödik.

Emellett hűséges őrző, barát, szerető, akiből remek házastárs válhat, ha nagyon megszeret valakit. Más esetben szabad és kalandozó teremtés. A hatalmas csáberejében mindig található némi pajzánkodás. A kicune bárkit képes az ujja köré csavarni a karizmájával, természetes kisugárzásával.kitsuneBak – Ókaimi: A mágikus és természetfeletti képességekkel rendelkező farkas nagyon jóindulatú, becsületes teremtés, aki mindig a biztonságra törekszik. Jellemzően jól érzi magát egyedül, nem vágyakozik társaság után, mert jobban szereti, ha szabad lehet a saját világában, ahol azt tehet, amit akar.

Amikor úgy alakul, hogy falkája, vagyis családja lesz, akkor elválaszthatatlan lesz tőlük, mert ők lesznek az ókaimi mindene, akikért bármit képes lenne megtenni, hiszen az önfeláldozás se áll távol a személyiségétől.

Vízöntő – Tengu: A madárembert van, ahol félelmetes ragadózónak tartják, de máshol visszafogott, bölcs tanítóként tekintenek rá. A tengu a kardforgatás nagymestere, akinek a hegy az otthona, mert szereti a békés, nyugodt helyeket. Spirituális mesterként szívesen megtanítja a test és a lélek működésének harmóniáját.

Halak – Mizucsi: A vízi sárkányt sok japán istenként vagy tiszteletbeli ős kígyónak tekinti. Egyrészről hatalmas mágikus képességekkel rendelkezik, másfelől végtelenül bölcs, és képes emberré változni.

A Halak is titokzatos és elbűvölő személy, akihez sokan azért fordulnak, hogy tanácsot, segítséget kérjenek, ugyanis mindent nagyszerűen képes átlátni. Sokan a test és a lélek gyógyítójának, terapeutájának tekintik.

(Forrás: noiportal.hu)