Egy Corvette Z06-ból épült a világ leggyorsabb közúti elektromos autója, amiben még a hatfokozatú kézi váltó is benne maradt.

Saját korábbi rekordját döntötte meg az amerikai Genovation Cars prototípusa, amelyet egy előző generációs Corvette Z06-ból építettek. Az 505 lóerős, 7 literes V8-as helyére két, egyenként is több mint háromszáz lóerős elektromotor került, de a nagy tempó titka az áttételezés: a villanyhajtású Corvette-ben hatfokozatú kézi váltó van, még kuplungolni is kell, őrület!

 

Gumicsikorgás van, motorhang azonban nincs: a 680 lóerős elektromos Corvette szolid vinnyogással gyorsult fel a rekordkísérletnek helyet adó floridai Kennedy Űrközpont betonján. Hogy milyen tempóra? Egy korábbi márciusi mérésen már elérték a 300 km/órát, most pedig a 330 km/órát is átlépte a Genovation Cars rekorderautója.

Ez persze csak a közúton is használható elektromos autók között számít rekordnak. A sorozatgyártású elektromos autók között a Tesla Model S a leggyorsabb a 250 km/órás végsebességével, amit a hatótáv érdekében korlátoztak. A Genovation Cars folytatja a munkát, és a V8-as után hamarosan az egész Corvette-et dobják, ugyanis saját sportkocsi fejlesztésén törik a fejüket.