Újra, és vele együtt újra megjelent az utcán a tekintetnek gyakran legfájóbb tévedés: a nadrágként hordott leggingsek tömege. Leginkább a fiatal korosztály kedveli, hiszen ők hajlamosak egymásról lesni a rossz megoldásokat, de sajnos az idősebbek körében is elcsíphetünk egy-két félreinformált hölgyet, akinek nem tűnik fel, hogy kissé alulöltözötten vonul az utcán.

Sokan sok helyen leírták már, de soha sem árt az ismétlés, ezért szeretném pontosítani a leggings fogalmát azoknak, akik szeretik ezt a ruhadarabot. A leggings nem nadrág. A leggings harisnya. Ugye senki se indulna el otthonról félmeztelenül?

Hívják egyesek cicanadrágnak is. Talán ez az elnevezés is megtévesztő lehet. A kezdetek kezdetén a leggingset ruhák és szoknyák alatt viselték, mint a harisnya vagányabb és melegebb változatát. Aztán valahol félúton elmaradtak a ruhák és a szoknyák, és maradtak a pólók/blúzok és a csizmák. Az anatómiai pontossággal kirajzolódó fenekek és alsóneműk látványa egyedül talán a férfiaknak okoz örömöt… már amelyik esetben. Sajnos a leggings nem oldja meg a husisan rengő combok problémakörét.

Miért hordják mégis olyan sokan helytelenül?

Az okok nagyon is érhetők, hiszen leggingset viselni alapvetően jó ötlet. Kényelmes, csinos, divatos. Azonban könnyen visszafelé sülhet el az igyekezet, mint az alábbi példaképeken is jól látható.

a-leggings-nem-nadrag

  • Mielőtt kilépnél benne az utcára, ellenőrizd le, hogy nem túl átlátszó-e a leggings anyaga?
  • A túl szoros leggings nem varázsol bombázó lábakat, éppen ellenkezőleg. Minden lábhibát megmutat. (A görbeséget éppúgy, mint a narancsbőrt)
  • A fényes és világos anyagok erősítenek. Ha az alsótested a kényes részed, nem kell tovább hangsúlyoznod.
  • Ha nem csizmával viseled, ajánlott megnézned, hogy milyen hosszúságban mutat igazán jól a lábformáddal és a cipőddel.
  • Bár farmerként van eladva, a jeggings sem mutat jól nadrágként viselve.

Hogyan vedd fel a leggingset?

A kérdés az, hogyan viselnél egy harisnyanadrágot?

leggings-helyesen

  • Akár szoknyáról, akár miniruháról vagy felsőrészről van szó, takard el a hátsód. Te sem vagy kíváncsi más fehérneműjére, vagy szeméremdombjára nem igaz?
  • Viselj hosszabb t-shirtöket, fiús ingeket, tunikákat, kötött pulóvereket.
  • Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem. A leggings szinte végtelenül variálható: jól mutat bokacsizmával, térdcsizmával, kardigánnal, blézerrel, átmeneti kabáttal, övvel, sállal, hosszú nyaklánccal stb.
  • Ha plus size típus vagy, de jók a lábaid, a leggings kiváló megoldás, hogy télen is sikkesen megmutasd őket!