Bár hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy már minden lényt ismerünk, ami a Földön él, időről időre mégis érnek meglepetések, és találunk egy új növény- vagy állatfajt. Legutóbb egy különleges, bizarr kinézetű hal akadt horogra Malajzia partjainál, a Dél-Kínai tengerben.

extrem hal

A különleges külsejű állatról senki sem tudja, hogy pontosan micsoda, formája egészen furcsa és egyedi, a testéhez képest pedig igen nagy a feje, pikkelyei tüskések. A szájánál két lándzsaszerű tüskével van felfegyverezve, mintha agyarai lennének. A különös lény nem csak a halásznak volt ismeretlen, aki kifogta, a helyiek közül senki nem látott még ilyen halat, így azt sem tudják, pontosan milyen halról van szó.

A 43 éves Sapar Mansor, a halász, aki kifogta a halat, hazavitte a többivel együtt, azonban különleges külsejére való tekintettel úgy döntöttek a feleségével, hogy nem eszik meg vacsorára. Helyette inkább kiszárították a tetemét, és azóta is őrzik, így az a mai napig megtekinthető, és még az is lehet, hogy kiderül, milyen lényről van szó.