Unod, hogy amikor energiatakarékos égőt vásárolsz, csak a meleg sárga és a hideg sárga árnyalatok közül választhatsz? A Phillips már nem elégszik meg a zöld fényforrásokkal: mostantól van zöld, piros, kék és narancssárga is. Vagy kékeszöld, liláspiros, zöldessárga… A Philips Hue egy új LED-lámpa-sorozat, melynek segítségével feldobhatod a lakásod hangulatát. Az égőket a normál foglalatba csavarva, egy kis dobozt a routerbe dugva az iPhone-odról változtathatod a fények színét és intenzitását. A LED-technológiának köszönhetően a 8,5 wattos teljesítményű izzók akkora fényt adnak, mint egy hagyományos 60 wattos, így még pénzt is megtakaríthatsz.

iphonrol-vezerelheto-izzo-2

Reggelente hangulatossá teheted az ébredést az időzítő funkció használatával. Akár ébresztőóraként is használhatod a fényt, garantáltan kellemesebb erre kelni, mint a füledbe rikácsoló vekker hangjára. Állítsd be, hogy a fény fokozatosan erősödjön, így saját napfelkeltéd is lehet – ha az igaziról lemaradnál, mert az már bőven a munkahelyeden ér, főleg télen. Ezzel a módszerrel talán az ágyból kimászni is nagyobb kedved lesz.

Néha szívesen újra átélnénk egy régi élményt, például egy narancsvörös naplementét, a sütkérezést a tengerparton az aranysárga nap alatt, vagy a hóról visszatükröződő napsugarak játékát a hegytetőn, lesiklás előtt… Az iPhone-on kiválaszthatjuk a megfelelő színárnyalatot a skáláról, sőt, akár el is menthetjük, így legközelebb gombnyomásra zöld, kék vagy lila fényt varázsolhatunk a szobába.

iphonrol-vezerelheto-izzo-3

Ha sokáig dolgozol vagy szórakozni mész, távolról kapcsolgathatod otthon a fényeket. Vagy beállíthatod, hogy munkaidő után a világítás automatikusan bekapcsoljon. Így kevésbé kell számolnod az illetéktelen behatolás veszélyével, hiszen a betörők azt fogják hinni, hogy otthon vagy, amikor valójában egy bárban iszogatsz a kollégákkal munka után. Arra is lehetőséged van, hogy előre felkapcsold a lámpát, mielőtt belépnél, így sosem kell sötét lakásba hazatérned.

Az izzókba épített különleges LED-technológia segítségével a fehér fény összes tónusa beállítható, a meleg sárgától a kékesfehérig, illetve más színeket is létrehozhatsz. Beüzemelni is nagyon egyszerű, mindössze be kell csavarnod az égőket a kiválasztott lámpába, illetve bedugni a vezérlőszerkezetet a vezeték nélküli routerbe a mellékelt kábelek segítségével. Miután mind a négy kék fény kigyulladt, a készülék készen áll a használatra. Ez biztosítja a hidat az égők és az alkalmazás között, melyet ingyen letölthetsz az okostelefonodra vagy táblagépedre. Amikor először megnyitod, megkeresi a vezérlőt, és összekapcsolódik az égőkkel. A későbbiekben már gond nélkül használhatod a fények vezérlésére. Akár ötven égőt is irányíthatsz vele egyszerre. A három izzót és egy vezeték nélküli dobozt tartalmazó kezdőkészlet kizárólag az Apple-n keresztül vásárolható meg, 200 dollárért (45 ezer forintért).