A gyermekvédelmi szolgálat a napokban elvette két gyermekét egy fiatal brit anyának, miután az egy weboldalon hirdetést adott fel, amelyben egyiküket 150 ezer fontért hirdette meg eladásra.

A mindössze 20 éves bradfordi anya a hirdetésben azt írta, a négy hónapos baba „teljesen felszerelve” eladó, a vevőnek viszont előleget kell adnia, mert elege van azokból, akik „csak az idejét vesztegetik”.

baby sale

A hirdetést a Gumtree oldalon posztolta, amely azóta már természetesen eltávolította azt. Az anya a posztot december 25-én tette fel az oldalra, és azt állítja, csak egy rosszul sikerült tréfáról van szó. Elmondása szerint azon viccelődtek az exével, hogy spermát és petesejteket adjanak el, és fogadást kötöttek, az anya fel mer-e rakni egy gyermeket eladásra kínáló hirdetést, abban azonban nem sajátjaira gondolt.

A hirdetést a Gumtree már csak azután távolította el, hogy felhasználók tucatjai jelentették azt, és többen a rendőrséggel is kapcsolatba léptek miatta. A nőt hamar sikerült azonosítani és a szociális munkások haladéktalanul elhozták tőle két gyermekét. Rájuk most a gyermekfelügyelet munkatársai és rokonaik vigyáznak közösen. Vádat várhatóan nem emelnek majd az ügyben, amely azonban igen nagy közfelháborodást váltott ki.