Bár őseink életében nagy szerepet játszottak a babonák és a különféle hiedelmek, most már szinte cikinek számít hinni a természetfelettiben – például a kísértetekben. Pedig nem egy ember állítja, hogy léteznek!

felelem_huffingtonpost.com_980x480

Lehet, hogy néha te is tapasztalod a jelenlétüket az otthonodban? Elmondjuk, milyen jelei vannak, ha szellemek járnak a házadban!

1. Megmagyarázhatatlan árnyékok

Szakértők szerint a paranormális entitások egyik legegyértelműbb jele a megmagyarázhatatlan árnyékok feltűnése. Veled is előfordult már, hogy a szemed sarkából láttál elsuhanni egy furcsa alakot, de mire odanéztél, már eltűnt? Akkor bizony nem kizárt, hogy szellemjárás van nálad.

szellemek_flickr_2015

Az árnyékok nem ok nélkül tűnnek fel

2. Változás az állatok viselkedésében

A kedvencek általában megérzik, ha egy idegen lény van az otthonukban. Ha például a kutyád mozdulatlanul és nyugtalanul bámul egy pontot a szobában, vagy folyamatosan ugat egy látszólag üres helyet, gondolkozz el, nincs-e tényleg ott valaki. Az is intő jel lehet, hogy az állatok nem akarnak bemenni valahova, vagy éppen ellenkezőleg, minden idejüket egy helyiségben töltik.

3. Elektromos hibák

A szellemek és kísértetek jelenléte sokak szerint megnöveli az energiát a lakásban, így nem véletlen, hogy áramkimaradást tapasztalsz, hirtelen felkapcsolódnak a lámpák, pedig hozzájuk sem értél, bekapcsolódik a tévé, süket lesz a telefon vagy a rádió.

4. Furcsa hangok

Árulkodó jel, ha időről-időre szokatlan hangokat hallasz, főleg olyankor, amikor egyedül vagy. A legtöbben halk léptekről, suttogásról, reccsenésekről számolnak be, amik rögtön abbamaradnak, ha elindulnak megkeresni a zaj forrását.

5. Elveszett tárgyak, amik hirtelen megkerülnek

Az ember sokszor feledékeny, és nem jut eszébe, hova tette a kulcsait, a könyveit, vagy esetleg a pénztárcáját. Vannak azonban helyzetek, amikor pontosan emlékszel, mit hova tettél, mégsem találod ott. De csak egy ideig, mert az elveszettnek hitt tárgy hirtelen megkerül, és pontosan ugyanott vár, ahol hagytad.

kulcs_1000awesomethings_com_2015

Eltűnnek a kulcsok, aztán megkerülnek

6. Szokatlan szagok

Minden ok nélkül oda nem illő illatokat kezdesz érezni a lakásban? Lehet, hogy természetfeletti történések állnak a háttérben! A szakértők szerint leginkább olyan szagokkal találkozhatsz a lakás különböző pontjain, amelyek a kísértet halálának körülményeire, életének egyes részleteire utalnak.

7. Hőmérsékletváltozás

A paranormális entitások gyakran változtatják meg a lakás hőmérsékletét. Hirtelen túl hideg vagy túl meleg lesz a szobában, pedig hozzá sem nyúltál a fűtéshez, és az ablakot sem nyitottad ki. Ez már utal valamire, nem gondolod?

futes_gkstools_com_2015

Ha szellemek járnak a házban, megváltozhat a szoba hőmérséklete

8. Az érzés, hogy valaki figyel

Gyakran tör rád az a megmagyarázhatatlan érzés, hogy valaki figyel téged? Sőt, azt is észrevetted már, hogy valami gyengéden hozzád ért, noha senki és semmi nem volt a közeledben? A lágy suhintások akár szellemektől vagy kísértetektől is származhatnak!