Az 1900-as évek elején, főként nyugaton, ha a közvetlen közelben nem találtak magukhoz illő párt az emberek, újsághirdetést adhattak fel.

A hirdetések rövidek és lényegretörőek voltak. A szerelmet sosem említették, a romantika szóba sem kerülhetett: volt aki házvezetőnőt keresett, a nők pedig pénzügyi tanácsadót. AMentalfloss összegyűjtött néhány szösszenetet:

“Úriember szívesen levelezne azzal a fiatal hölggyel, aki világos ruhát és hatalmas fekete kalapot viselt múlt vasárnap este a Broadwayen és egy rágózó hölgy mellett ült.”

Irodista úriember keres női asszisztenst, ha megfelel, a házasság is szóba jöhet.

asp_620_holgy

Vonzó, kifinomult, anyagilag független, készpénzzel és ingatlannal rendelkező, nagylelkű, jóindulatú hölgy keresi férjét és tanácsadóját.

“Jó feleséget keresek, legyen érett korú. Szép otthonom van és bevételem is, de kéne egy feleség, aki kisegítene, így együtt élhetnénk úgy, hogy egyikünknek sem kéne dolgoznia.”

Középkorú szerelő keresi szőke, 25 év körüli, testes, tiszteletreméltóan házias hölgy társát. Tárgy: házasság.

asp_620_old_news

“KERESEK: feleség. Egy farmer lánya lenne a legjobb, aki szívesen menne szegény férfihoz. Legyen jó lány, szép és vékony, bűnözők kíméljenek.”

“Harmincéves úriember keresi özvegy vagy szobalány társaságát, szigorúan bizalmasan, bűnözők, pincérnők kíméljenek. Céllövöldei dolgozók, női borbélyok megfontolás tárgyát képezik. Tárgy: házasság.”

Fiatal, New York-i, lapkiadással foglalkozó férfi keresi 18-24 év közti hölgy ismeretségét, akinek van legalább ötszáz dollárja. Heti ötven dollár biztosított. Pontos tárgy: házasság.

“Fiatal, 28 éves özvegy, 10 ezer dollárral; 20 éves hölgy 50 ezer dollárral; 25 éves hölgy 15 ezer dollárral; szőke, 18 éves, készpénzzel és gyönyörű farmmal. Mindegyiknek tisztességes férjet keresek! Lépjen velem kapcsolatba: Mrs. W, Chicago.”

(forrás? szeretlekmagyarorszag)