Megünnepelte 62. születésnapját a világ legidősebb ikerpárja az idei év október 28-án. Az Ohio állambeli Daytonban élő Ronnie és Donnie Galyon szegycsonttól ágyékig összenőve élik életüket, nemi szervük is közös, miután pedig szétválasztásuk az egyik testvér súlyos fogyatékosságához vezetett volna az orvosaikban ez fel sem merült, bár az életben maradásuknak akkoriban így együtt sem sok esélyt adtak.

 

kép: Northfoto
kép: Northfoto

A két fiút az anyjuk, Ward Hall még születésükkor elhagyta, mikor sokkot kapott a hírtől, hogy sziámi ikreket szült. Ronnie-t és Donnie-t csecsemőkoruktól az apjuk, Wesley, valamint a mostohaanyjuk Mary nevelte. A két fiú 29 hónapos korban tanult meg járni, azonban iskolába nem jártak és rendes munkát sem kaptak soha, így a 70-es évektől Latin-Amerikát járták cirkuszi mutatványosokként.

A testvérpár szabadidejében szívesen horgászik, vadászik, de szeretik a sportközvetítéseket is, viszont, bár átlagos képességű férfiak, a többségnél kevéssé tájékozottak az általános oktatás hiányai miatt.

 

Ronnie és Donnie kisgyermekként sokat veszekedtek, sőt, vitáik gyakran fulladtak verekedésbe is.Az évek során azonban megtanultak alkalmazkodni egymáshoz és saját bevallásuk szerint ma már semmi pénzért nem válnának szét, bár tudják, ha egyikük meghal , a másik 16-18 órán belül természetes úton követi majd.