Minden kontinensen megvannak a jellemző kártevők, az emberek pedig igen sok mindenre képesek azért, hogy megszabaduljanak tőlük. Európában például a boltokban rengeteg szúnyogirtót, légy- és csótányirtót lehet kapni, de olyan szerek is akadnak, melyek a darazsaktól segítenek megszabadulni. Ausztráliában ez az ellenség a tűzhangya, mely néhány éve keseríti meg a kontinensen élők életét.

tuz

Az ausztrál hatóságok nagyon szigorúan ellenőrzik a kontinensre érkező importot, ennek ellenére a hangyákat valahogy sikerült bejuttatni az országba, ezután pedig lehetetlen volt megállítani rohamos terjedésüket. Az ausztrálok természetesen minden eszközzel igyekeznek irtani az egyébként roppant veszélyes kártevőket, ennek ellenére bőven akad még az országban.

Nemrég azonban egy igen látványos módját találták az irtásnak: forró alumíniumot öntenek a kolóniára, így csillogó, érdekes formájú szobor alakul ki. A módszer egyesek szerint igen aggályos, ugyanis a forró fémet az élő hangyákra öntik rá, ami nem éppen kíméletes módja annak, hogy megszabaduljanak tőlük.