Hogy mennyire figyelünk oda szemöldökünkre, nagyban befolyásolja arcunk összhatását. Egy elhanyagolt, bozontos szemöldök nagyon ápolatlan hatást kelthet. A szemöldök megfelelő ívének kialakítását nem árt szakemberre bízni, és utána már mi magunk is könnyedén kordában tarthatjuk.

Mindenki különböző módszereket alkalmaz, van, aki szemöldökcsipeszt használ, van pedig, aki gyantázza, vagy inkább rendszeresen ellátogat egy kozmetikushoz. Sokan részesítik előnyben a gyantázást, vagy borotválást, azonban ezek bár gyorsak és hatékonyak, de mégis számos hátránnyal rendelkeznek. A borotválás következtében például csúnya borosta nőhet ki, vagy okozhatja a szőrszálak bőr alá növését is.

A világ számos országaiban, nők milliói részesítik előnyben a cérnás szőrtelenítési módszert. Ez egy nagyon hatékony módszer, és bár elsőre kissé bonyolultnak tűnhet, de csak egyszer kell elsajátítanunk.

Az alábbi videóban egy gyors, és hatékony megoldást láthatunk. Csak ajánlani tudjuk. A szőrtelenítő krém használata akkor is nagyon jó megoldás, ha utolsó percben kapunk egy vacsorameghívást, és percek alatt kell készen lennünk. Szükségünk lesz még egy szemceruzára, és egy csipeszre is.

Első lépésben rajzoljuk körbe a szemöldökünk a megfelelő formájúra, majd azokat a szőrszálakat, amik a vonalon kívül esnek, kenjük be arcszőrtelenítő krémmel. Várjuk ki türelmesen, amíg lejár a hatóidő, majd töröljük le a krémet. Ha még maradt egy-két fölösleges szőrszál, tépkedjük ki a csipesszel. Egy kis kefe segítségével igazítsuk a helyére a szemöldökünk, és készen is vagyunk, kezdődhet a buli vagy vacsora.