Minden kapcsolatban eljön az a perc, amikor felszáll a szemetek elől a rózsaszín köd és előjön egy-két komolyabb probléma, amiket nem szabad a szőnyeg alá söpörni.

Ha megfogadjátok az alábbi tanácsokat, akkor jó eséllyel a 75. évfordulótokat is együtt ünneplitek majd!

1. Ne vonj be a vitákba senkit!

620x0 (6)

A boldog párok mindig közvetlenül egymással beszélik meg a problémáikatés nem kényszerítik a barátokat, pláne a rokonokat arra, hogy állást foglaljanak a veszekedésekben. Így kevesebb a félreértés és nem nehezíti meg a helyzetet egyetlen féltékeny barátnő vagy nehezebb természetű anyós sem.

2. Ne hasonlítgasd össze magatokat másokkal!

A szomszéd fűje nem zöldebb, csak kívülről látszik annak. Minél inkább összehasonlítod mások kapcsolatát a tiétekkel, annál könnyebben elbizonytalanodsz– pedig nem ismerheted azoknak a hátterét és a problémáit. Úgy szeresd a párod, ahogy van – hiszen éppen ezért választottad éppen őt!

3. Ne játszd a mártírt!

Ha a békesség kedvéért mindig te veszed magadra az áldozat szerepét, azzal csak rosszat teszel: a problémák nem múlnak el, de te sem tudsz majd boldog lenni. Állj ki magadért, a jó kapcsolat az egyenlőségen és kölcsönösségen alapszik! 

4. Ne vedd magatokat TÚL komolyan!

620x0 (7)

A boldog párok sokat nevetnek együtt! Ha úgy érzed, hogy túl sok stressz ér és éppen temet maga alá egy lavina, akkor próbálj egy kicsit kikapcsolni és csak érezzétek jól magatokat együtt! Mókázzatok, legyetek nyugodtan infantilisak – magatokkal és egymással is csak jót tesztek vele!

5. Ne kritizálj!

Nehéz megállni, hogy néha ne cikizd a párod, de ha állandóan sárkánykodsz, abból semmi jó nem sül ki. Ha valami nem tetszik rajta vagy vele kapcsolatban, akkor próbáld ezt kedvesen és tisztelettel közölni – ha kritizálni kezded, az mindenképpen rosszul esik neki.

6. Ne hanyagold el a pénzkérdéseket!

Nagyon sok stressz és probléma adódik abból, ha anyagi problémáitok vannak: ezeket csak együtt tudjátok megoldani! Beszéljétek meg együtt a lehetőségeiteket és a terveiteket – ha inkább nem is foglalkoztok a pénzzel, annak bizony katasztrófa lehet a vége!

7. Ne próbálj a olvasni a másik gondolataiban!

620x0 (8)

Hiába érzed úgy, hogy ismered, mint a tenyeredet, nem biztos, hogy tisztában vagy minden gondolatával, és fordítva: te se várd, hogy kitalálja, hogy éppen mi bánt. Ha valami nem tetszik vagy úgy érzed, hogy nem figyel rád eléggé, akkor szólj neki! Ismered a mondást: néma gyereknek…

8. Ne támadd le!

Ha valamit nyomja a lelked, pláne, ha őrizgeted már magadban egy ideje,ne öntsd hirtelen a fejére! Te túráztatod magad, őt viszont úgy érheti majd a dolog, mint derült égből a villámcsapás. Ha valami nyomaszt, kezdd inkább így: “Szeretnék veled valami megbeszélni. Jó most vagy hagyjuk egy kicsit későbbre?”

9. Ne ragaszkodj minden áron a megszokott szerepekhez!

620x0 (9)

Ha a házasságotok a hagyományos leosztás szerint működik és te vagy a nagybetűs Nő vagy Férfi, akkor sem szabad beszorulni az előre megírt keretek közé.Ha minden este a feleség tesz meleg vacsorát az asztalra, de egyszer nem jön össze, nem fog tőle összedőlni a világ! A férjtől is érkezhet egy szendvics, ami legalább  olyan jól fog esni.

10. Ne nyomaszd a másikat!

A boldog párok nem zsémbelnek folyton, hanem próbálják támogatni és motiválni a kedvesüket. Ha a férjed éppen munka nélkül van, ne kérd számon folyton, hanem inkább próbáld meg bíztatni és erősíteni az önbizalmát ahhoz, hogy brillírozni tudjon a következő állásinterjún!

11. Ne vedd át, amit a filmekben látsz!

620x0 (10)

A filmek és sorozatok nagyon gyakran figurázzák ki a házasságot és a párkapcsolatokat. Ne gondold, hogy a gúnyolódás, egymás piszkálása természetes dolog!  Amennyire hétköznapi jelenség, annyira romboló, ha nem becsülitek meg egymást eléggé. A hosszú és boldog kapcsolat titka elsősorban a kölcsönös tisztelet! 

(forrás: ripost)