Egy percig sem kételkedsz magadban, és akár olyasmibe is beleugrasz, amiről mások kétszer is meggondolnák?

Vagy éppen ellenkezőleg, a saját bizonytalanságod tart vissza a sikerektől, amiket egyébként gyerekjáték lenne számodra elérni? A csillagjegyek árulkodhatnak arról, hogyan is állsz az önbizalom terén. Rád igazak a leírtak?

 

753x440

 

A Kosoknak nincs gondjuk az önbizalommal, mivel általában nem mérlegelnek sokáig, mielőtt belevágnak valamibe, így azon sem aggódnak, hogy nem lesznek képesek elérni a kitűzött célt. Egy-egy csalódás ugyan átmenetileg letörheti a Kosok önbizalmát, de ha rosszul is érzik magukat emiatt, az csak addig tart, míg meg nem látják az újabb feladatot, ekkor ugyanis ismét hezitálás nélkül dolgozni kezdenek.

A Bikák sikere abban rejlik, hogy már az önbizalmuk nem kiemelkedő, nem is gondolják úgy, hogy nem elég jók valamihez, csak azt hiszik, sokkal többet kell dolgozniuk az eléréséért, mint másoknak. Ennek azonban az az eredménye, hogy magasan az elvárások felett teljesítenek, és mindeközben szerények is maradnak, így a Bikák esetében a kicsit alacsonyabb önbizalom abszolút pozitív eredményeket hozhat.

Ha társas eseményekről van szó, az Ikrek bízik önmagában, és erre minden alapja meg is van. Jól kijön az emberekkel, és ezt tudja is, így magabiztosan kezeli az ilyen helyzeteket, amikor azonban tanulásról vagy tárgyi tudásról van szó, az Ikrek hajlamos lehet alulértékelni a saját képességeit, és nem is veszi észre, ha jól teljesít valamiben. Az is lehet, hogy megpróbál kibújni az ilyen megmérettetések alól.

Ha valakinek, akkor a Rákoknak szükségük van az önbizalmuk felturbózására, mert az ő esetükben gyakori, hogy azért esnek el valamilyen sikertől, mert nem hiszik el magukról, hogy elérhetik. Egyes Rákok arra is hajlamosak, hogy egy rossz emberi kapcsolatban maradjanak, mert nem hiszik el magukról, hogy jobbat érdemelnek. Ha jelenleg elégedettek is a helyzetükkel, egy Rák esetében akkor sem árt soha, ha dolgozik kicsit az önbizalmán.

Az Oroszlánok egójához általában jó adag önbizalom is társul, ám ez jellemzően nagyon sérülékeny, könnyen elveszítik a lelkesedésüket és a hitüket is önmagukban, ha egy apró kudarc éri őket. Amilyen lendülettel vágnak bele valamibe, ugyanolyan gyorsan el is veszítik a kitartásukat, többnyire azért, mert félnek a megszégyenüléstől, ezért inkább elkerülik azokat a helyzeteket, ahol sérülhet az énképük.

Ha szakmai képességeikről van szó, a Szüzek magabiztosak, hiszen tudják, mit csinálnak, keményen dolgoznak, és mindig tisztában vannak az elvégzett feladataikkal, társas kapcsolataiban azonban ez a jegy jóval bizonytalanabb lehet. Noha a Szüzek megjelenése kellemes, mégis bizonytalanok lehetnek, és nehezen találják meg az önbizalmat például a flörtöléshez. Az ő esetükben ez olyasmi, ami nem magától jön, hanem meg kell tanulniuk.

A Mérlegekre jellemző, hogy belső tulajdonságaikkal kapcsolatos önbizalmuk alacsonyabb, a külsejükkel kapcsolatban viszont magabiztosak, ezért sokszor akkor is ezt próbálják használni, amikor a képességeikre és a tudásukra lenne szükség. Sokan emiatt felszínesnek gondolhatják őket, pedig ez a viselkedésük csak az önbizalomhiányból fakad. Ha ezen egyszer túl tudnak lépni, újra egyensúlyba kerülnek önmagukkal.

A Skorpióknak nincs okuk a panaszra, ha önbizalomról van szó, mint minden más energiából, ebből is bőven jutott nekik, és azt is tudják, hogyan használják. Ami azt illeti, az önbizalmuk néha még kicsit nagyobb is lehet, mint az indokolt lenne, emiatt néha árnyékra futhatnak, de az a gyakoribb, hogy a magabiztos fellépésüknek köszönhetően a kilátástalannak tűnő helyzetekben is találnak megoldást.

A Nyilasok önbizalma kifejezetten sérülékeny, nehezen építik fel, és hajlamosak lehetnek arra, hogy túlságosan könnyen engedjék másoknak, hogy letörje azt. A Nyilasok feladata az önbizalmukkal kapcsolatban, hogy megtanulják mások támogatása nélkül építeni azt, és csak kellő mértékben legyenek kritikusak önmagukkal, ne hagyják, hogy más véleménye könnyedén befolyásolja őket, és akkor nem lesz gondjuk önmaguk értékelésével.

A Bakoknak általában reális az önértékelésük, elegendő az önbizalmuk, de nem túlságosan nagy ahhoz, hogy olyan dolgokba vágjanak bele, ami indokolatlanul nagy kockázatot jelentene. Helyén kezelik a dolgokat, nem ijednek meg a kihívásoktól, de ismerik önmaguk határait, és tiszteletben is tartják azokat, így önbizalom terén a Bakok helyzete kifejezetten ideálisnak mondható.

A Vízöntők jól ismerik önmagukat, és mert többnyire okos, érzékeny lelkek, az önbizalmukra sincs panasz, hiszen tisztában vannak a saját különleges képességeikkel. Egy-egy kudarc azonban időnként megingathatja az önbizalmukat, és bár a kisebb nehézségeket jól kezelik, ezek a ritka, de mély megingások alaposan megviselik őket. Ezekből a csalódásokból ha nehezen is, de újra fel fognak állni.

A Halak képes meglátni önmagában a hibát, ami egy kifejezetten előnyös tulajdonság, azonban időnként hajlamos lehet arra is, hogy mások helyett is önmagát hibáztassa, ami nincs túl jó hatással az önbizalmára. Mivel elég könnyű befolyásolni, veszélyes lehet a számára, ha olyan ember közelébe kerül, aki a Halak önbizalmának letörésével próbálja a saját pozícióját erősíteni. Az ilyen alakoktól a Halaknak távol kell tartania magát.