A fiatal képzőművész egy nagyon különleges technika segítségével, egyedülálló képeket hoz létre. Alkotásaihoz fehér és fekete homokot, na meg ragasztót használ. Hihetetlen remekművek születnek a keze nyomán.

homok-rajz

A 24 éves stuttgarti Tim Benge egyedülálló technikája által született alkotásainak már komoly rajongótábora van világszerte. Nem csak a végeredmény, de maga az alkotási folyamat is annyira izgalmas, hogy akár egész nap el tudnánk nézegetni a képek születését.

Miután a fekete homok segítségével kidolgozza az aprólékos részleteket, a ragasztóval bekent alapot finom hófehér homokkal szórja be. Na és ezután következik a legizgalmasabb rész, amikor megfogja a képet, függőlegesen felállítja, és leszórja róla a fölösleges homokot.

Tim egy speciális ragasztót használ, amely sokkal később szárad meg, mint a hagyományos ragasztók, így elegendő ideje jut arra, hogy pontosan kidolgozza a kép minden részletét. Tim a tübingeni egyetemen tanul, a művészet iránti szenvedélye akkor kezdődött, amikor meglátta a stuttgarti Staatsgalerie-ben kiállított képeket. Annyira megtetszettek neki, hogy gondolta, ezzel a különleges technika segítségével készít belőlük reprodukciót!

Ezt az alkotási folyamatot tiszta élvezet végigkövetni! Lenyűgöző!