A modern technológia egy újabb csodája: a homlokán növesztett új légzőszervet egy 22 esztendős kínai férfi. Ez a technológiai megoldás nem pusztán esztétikai, de egészségügyi okokból is indokolt volt.

orr

 

Egy évvel korábban autóbalesetben súlyosan károsodott az orra a most 22 esztendős kínai férfinak. A légzőszervén kialakult seb a megfelelő kezelés és odafigyelés mellett valószínűsíthetően gyógyítható lett volna, azonban a férfi elhanyagolta a baleset nyomán kialakult sebet. Ennek köszönhetően a férfi orra visszafordíthatatlanul, véglegesen károsodott.

A modern technológia segítségével azonban a férfi donor nélkül kaphat új orrot. A vadonatúj légzőszervet gyakorlatilag a férfinak magának kell megnövesztenie: a bőréből, illetve a bordáiból vett porcokból kialakították, majd a homlokára ültették az új orrát.

Az utángyártott légzőszerv gyakorlatilag majdnem teljesen kész, amint tökéletesen kifejlődik, az orvosok a páciens homlokáról átültetik a sérült és elhalt orr csonkjára, hogy megkezdhesse funkciójának megfelelő működését.