A színész is csak ember, a hollywoodi színész is az. Ennek bizonyítására hibáikat szokás felsorakoztatni, így álljon most itt tíz olyan híresség, akik az eszükkel is érvényesülhetnének. Ashton Kutcher ösztöndíjjal tanulhatott volna az MIT-n és a Purdue-n, azonban egy tinikori csínynek köszönhetően végül az Iowai Egyetem diákja lett, amit aztán 19 évesen otthagyott a modellkedésért.

Ashton Kutcher

Conan O’Brian műsorvezető a Harvardon történelem, valamint irodalom szakon szerzett magna cum laude diplomát, ahol a félig titkos, Harvard Lampoon humorlap elnöki posztját is betöltötte. Cindy Crawford osztályelsőként végezte el a gimnáziumot, majd ösztöndíjjal vegyészmérnöknek tanult a Northwesternen, modellkedni pedig azért kezdett e, hogy kiegészítse az egyetemi ösztöndíjat.

Cindy-Crawford-Picture-001

A Gyllenhaal-testvérek mindketten a Northwesternre jártak, Maggie Gyllenhaal angol szakon végzett, mikor öccse elkezdte az egyetemet. Jake Gylenhaal keleti kapcsolatok szakon tanult, azonban az Oktober Sky forgatása után otthagyta. James Franco már a középiskolában is jó színész volt, de kiemelkedett matekból is, így a Lockheed Martinnél volt gyakornok. Később a UCLA-n tanult angol szakon, de azt hamar otthagyta, tanult a NYU-n a Columbia mellett, jelenleg pedig a Yale-en doktorál összehasonlító irodalomból.

james-james-franco

Quentin Tarantino rendező IQ-ja 160-as, pontosan mint Stephen Hawkingé. A The Big Bang Theory neurobiológusa, Mayim Bialik tényleg elvégezte a neurobiológia szakot a UCLA-n, a héber/zsidó tanulmányokkal együtt. Matt Damon a Harvard hallgatója volt, amikor megszületett a Good Will Hunting ötlete, igaz, később otthagyta az egyetemet a színészetért. A 154-es IQ-járól elhíresült Sharon Stone már 15 esztendősen ösztöndíjat nyert az Edinboro University of Pennsylvaniára, ahol kreatív írást és képzőművészetet tanult.

Quentin Tarantino