Az edzőterem nem a legideálisabb terep a csajozásra. Ha mégis úgy érzed, muszáj lépned, légy laza. Ne keringj körülötte, ez nem a péntek esti diszkó tánctere, és tarts be néhány alapvető szabályt.

Zene a fülbe = Kopj le!

A fejhallgató a nők egyik legegyértelműbb üzenete az edzőteremben, annyit jelent „ne beszélj hozzám”. A legapróbb iPod is képes hatalmas falat vonni egy nő köré, hiszen ideális kifogást nyújtanak arra, hogy egyszerűen keresztül nézzenek rajtad.

Persze magyarázhatjuk a nők zenehallgatási mániáját azzal, hogy a kutatások szerint a zene jó hatással van a sportteljesítményre, de gondoljunk csak bele: mennyivel szívesebben szólítunk meg egy csajt, ha nem kell előtte elpantomimezni neki, hogy vegye ki a fülest a füléből.

Más szóval, ha egy csaj zenével a fülében fog neki az edzésnek, az nem elsősorban azt jelenti, hogy rajong a legújabb zenegyűjteményéért, sokkal inkább egy láthatatlan pajzs, ami azt üzeni: ne szólj hozzám!

Nem a legjobb időzítés

A legtöbb nő azért megy az edzőterembe, hogy eddzen. Ez annyit jelent, hogy két dologra koncentrálnak: az edzésre és a mindennapi problémákra. Ez bizonyos szinten a kikapcsolódás számukra, és nem az az elsődleges gondolatuk, hogy hogyan tudnának bepasizni.

fitness

A legtöbb nő nem érzi magát vonzónak, amikor a haja az izzadságtól és a hajpánttól a fejére lapul, és a maradék sminkjének egy darabja például elkenődött az arcán. Éppen ezért ha úgy is gondolod, hogy vonzó vagy éppen aranyos edzés közben, ő a legkevésbé sem érzi ezt, így előbb leszel gyanús, mint potenciális pasijelölt.

Persze vannak nők, akik talpig sminkben, frissen a fodrászszékből járnak az edzőterembe. Ők valószínűleg szívesen veszik majd a közeledésed, de őszintén szólva ez a ritkábbik verzió. Általában a nők azért vannak ott, hogy az utolsó szuszt is kihajtsák magukból, lehetőleg a kondigépeken, és nem azért, hogy a te szánalmas felszedési kísérleteidet hárítsák.

Elrontod a koncentrációját (ráadásul pazarlod az idejét)

Súlyok emelése, ismétlések számolása, a gyakorlat tökéletes végrehajtása – ezek mind koncentrációt igényelnek. Ha megjelensz és megpróbálsz beszélgetést kezdeményezni, vagy akár elkapni a pillantását, ezzel megzavarod ebben. Jó esély van arra, hogy azért van az edzőteremben, hogy az edzéstől izzadjon meg, nem pedig azért, hogy kiverje a víz a szemtelen bámulásodtól.

Ráadásul ha jártál már edzőteremben tudhatod: sokan meghatározott pihenőidőt tartanak két szett között. Ha azonban megpróbálsz beszélgetést kezdeményezni, pazarlod az idejét, rontod a koncentrációs képességét.

Rohanó világunkban az időhiány az első számú oka annak, hogy az emberek többsége nem edz. Ha leszólítod, ha megpróbálod felszedni abban a röpke időben, amit az edzésre tud szánni, neki kevesebb ideje marad a gyakorlatokra. Ettől minden leszel, csak vonzó nem.

Még az is lehet, hogy halálra rémíted

Azzal nincs gond, ha észreveszed a csinos lányokat az edzőteremben. Az sem probléma, ha csekkolod őket: egy gyors pillantás a tükörből. Vannak azonban, akik nem ennyire kifinomultak. Ha merően bámulsz egy nőt edzés közben, jó eséllyel halálra rémíted. Ismert mondás, ha 6 másodpercnél tovább bámulsz valakit, vagy le akarsz feküdni vele, vagy meg akarod ölni. Ha azonban ezt a 6 másodpercet jelentősen túlléped, az hamar ijesztővé válik.

ismerkedés

Ez az egész persze nem azt jelenti, hogy soha ne beszélj nőkkel az edzőteremben. A lényeg, hogy maradj laza, ne erőltesd. Figyeld a jeleket, és tartsd tiszteletben a privát szférájukat. Emlékezz arra, hogy az edzőterem nem a te személyes kis társkeresőd, és nem az igazi, ha folyamatosan kényelmetlen helyzetbe hozol embereket.

Nem kell az edzőteremben azt tettetned, hogy a nők nem léteznek, viszont ne tégy úgy, mintha csak azért lennének ott, hogy téged szórakoztassanak.