A Male Essentials fodrászszalon munkatársai a 2013-as évet egy különleges fogadalommal zárták. Úgy döntöttek, hogy a következő évtől jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a jócselekedetekre. Éppen ezért ingyen vágtak hajat néhány olyan embernek, akik nem tudták volna másképp megengedni maguknak.

 

luke

 

Luke, a hajléktalan férfi évek óta az utcán élt, hosszú ideje már nem vágatott sem szakállat, sem hajat. Az ápolatlan külsejű férfit kinézete miatt Jézusként emlegették.

“Egy esélyt szeretnénk adni a hajléktalan embereknek is. Amiért az utcán élnek, azért még szükségük van arra, hogy ápoltak legyenek. Ösztönözni szeretnénk őket, hogy újra a saját útjukon járhassanak. Segíteni szeretnénk nekik abban, hogy visszanyerjék az önbizalmukat” – vallották a szalon munkatársai.

Így kapott lehetőséget Luke arra, hogy egy más ember lehessen belőle. A bozontos, szakállas, ápolatlan férfi több, mint tíz évet fiatalodott, miután kiszállt a fodrászszékből. Ki gondolta volna, hogy egy ilyen karakteresen jóképű férfi bujkál az ápolatlan külső mögött.

 

luke2

 

Luke évek óta az utcán lakik, és koldulással keresi meg a napi élelemre szükséges pénzt. Az is megtörténhet, hogy a jóképű fiatalemberről már senki sem fogja elhinni, hogy hajléktalan. Az biztos, hogy ezzel az ápolt külsővel új kapuk, és új lehetőségek fognak megnyílni számára az életben.