Úgy hangzik, akár egy futurisztikus kívánság, melyet a jótündér majd valóra vált, ha ideszottyanna a mesék világából. De közelebb vagyunk hozzá, mint azt valaha is gondoltuk! A háromdimenziós ételekről beszélünk, melyek nyomtatása karnyújtásnyira van csak attól, hogy a mindennapjaink részévé váljon!

 

3detel

 

Akár hiszed, akár nem, már létezik az a technológia, ami lehetővé teszi, hogy a kedvenc fogásunkat egy 3D-s nyomtató tálalja a tányérunkra. Ami a háromdimenziós nyomtatást illeti, nem mond semmi újat – bizonyos szakterületeken régóta alkalmazzák már a rekonstrukció ezen formáját. Ám a gasztronómiában eddig még nem volt rá példa!

Az alábbi videóban szemmel követhetünk egy szimulálást, hogy milyen lenne, ha egy ilyen gépezet tálalná az eledelt. Meg kell hagyni, az eredmény nagyon szemrevaló! De amennyire étvágygerjesztő, éppen annyira kétséges, hogy ez lenne az ideális megoldás a kétkezi munka hosszútávú helyettesítésére.

Szerintünk neked is kialakult már a véleményed a technológiáról… ami előbb-utóbb csak életre kel, általa pedig nemsokára egy kattintással kinyomtathatjuk a vacsoránkat!