Reg Foggerdy

Hat nappal eltűnése után élve találták meg a 62 éves Reg Foggerdyt, akinek Nyugat-Ausztrália egy távoli bozótosában egy vadászaton veszett nyoma. Foggerdy helyét egy idősebb bennszülött férfi határolta be úgy, hogy jeleket hagyott a férfi elhagyott szíjával. Mivel sem ennivalója, sem vize nem volt, Foggerdy fekete hangyákat evett és egy fa alá húzódva keresett menedéket. Megmentői súlyosan kiszáradt állapotba találtak rá, felépülése jelenleg is tart a Kalgoorlie kórházban.

asp_620_msn1

Autumn Veatch

A 16 éves Autumn Veatch megmenekülése egyszerűen maga a csoda egy repülőgép szerencsétlenséget követően. Autumn a mostoha-nagyszüleivel utazott a gépen, ami lezuhant a North Cascades Nemzeti Parkban 2015. július 14-én. A fiatal lány egy napot töltött a roncsok között, majd elkezdte követni a folyó nyomvonalát, ami végül egy úthoz vezette. Ott egy motoros megállította és Washington állambeli Mazama városába vitte.

asp_620_msn2

Rita Chretian

Amikor a kanadai pár, Rita és Al Chretian 2011 márciusában Las Vegasba menet úgy döntöttek, hogy egy kevésbé ismert útvonalat választanak, még nem sejtették, hogy az mekkora tragédiába torkollik Nevadában. Amíg Al Chretian elindult segítséget keresni, Rita Chretian 49 napig élt chipsen és vízen egy kisteherautóban egy közeli forrás mellett, mielőtt megmentették. Al maradványait majdnem 18 hónappal később találták meg.

asp_620_msn3

Harrison Okene

Egy 12 tagú csapat egyetlen túlélőjeként Okene 3 napig élt egy vontatóhajón, ami felborult, miközben kiszolgált egy olajszállítót Nigéria mellett 2013 májusában. A szakács 72 óráig élt egy palack kólán, mielőtt egy búvár megmentette. Azóta nem közelíti meg a tengert.

asp_620_msn4

Nicholas Joy

Nicholas Joynak egy családi síelésen veszett nyoma az Egyesült Államok-beli Cukorsüveg-hegyen 2013 márciusában. Bár azonnal értesítették a hegyi mentőket, a fiatal srác 2 éjszakát élt túl a szabadban egy közeli forrás vizét fogyasztva, egy jégbarlangban, amit maga épített. Egy tűzoltó találta meg sértetlenül a harmadik napon.

asp_620_msn5

Stephanie Decker

2012 márciusában tornádó sújtotta Stephanie Decker Indiana állambeli Henryville-i otthonát. Őt összezúzták a kőtörmelékek, de két gyermeke sértetlen maradt, mivel egy pehelypaplannal és a testével megvédte őket. Decker mindkét lábát elvesztette az eset kapcsán, most műlábbal él.

asp_620_msn6

Bahia Bakari

A 13 éves Bakari volt az egyetlen túlélője a Yemenia 626-os járatának, ami az Indiai Óceánba csapódott a Comoros-szigeteki Grande Comore mellett 2009. június 30-án. A ‘Csodalányt’, ahogy a média elnevezte, egy darab roncs mentette meg, amibe 9 órán keresztül kapaszkodott mentőmellény nélkül. A balesetben 152 utas halt meg, köztük Bakari édesanyja is.

asp_620_msn7

Cecelia Cichan

1987. október 9-én volt a a Northwest Légitársaság 255-ös járatának légikatasztrófája a Michigan állambeli Romulusban. A tragédiában 154 ember vesztette életét. Az egyetlen túlélő a négyéves Cecelia Cichan volt, aki akkor veszítette el a teljes családját. Egy ülés alatt találtak rá. A felnőtt Cichan egy repülőgépet tetováltatott a csuklójára, ami a szörnyű balesetet jelöli.

asp_620_msn8

Jim Polehinke

Polehinke csodával határos módon menekült meg, amikor a Comair Flight 5191-es járata balesetet szenvedett felszállás közben a Kentucky állambeli Lexingtonban 2006. augusztus 27-én. A balesetben 49-en haltak meg, Polehinke pedig elvesztette az egyik lábát. Polehinke a járat másodpilótája volt a baleset bekövetkeztekor.

asp_620_msn9

George Lamson Jr.

1985. január 21-én a galaxy Airlines 203-as járata balesetet szenvedett a Nevada állambeli Renoban. A balesetben mindenki szörnyethalt, kivéve a 17 éves George Lamson Jr.-t. A mentőalakulat az ülésében bekötve talált rá egy utcában. Lamson egy pillanattal a felszállás előtt cserélt helyet az apjával. Azóta annak él, hogy segítsen más egyedüli túlélőket.

asp_620_msn10

Michael Matz

A korábbi amerikai műlovagló bajnok, aki jelenleg versenylovakat edz, Matz egy végzetes légikatasztrófát élt túl 1989. július 19-én. Nemcsak túlélte, hanem megmentette két kísérő nélkül utazó gyermek – a 12 éves Melissa Roth és 9 éves öccse, Trevis – életét is. A gyerekek 14 éves bátyja, Jody a gép más részén ült, és szintén sikerült megmenekülnie.


asp_620_msn11

Juliane Koepcke

Koepcke volt az egyetlen túlélő, amikor a LANSA 508-as járatába villám csapott a levegőben a perui esőerdő felett 1971 decemberében. Az üléséhez csatolva esett le, mindössze a kulcscsontja törött el. A 17 éves lányt kilenc nappal a földet érés után rönkvágók találták meg.

asp_620_msn12

Fernando Parrado

Egyike a 16 szerencsésnek, Parrado túlélte az Uruguayi Légierő 571-es járatának az Andok-hegységben 1972. október 13-án bekövetkezett légikatasztrófáját. Parradónak és társának, Roberto Canessának sikerült keresztüljutnia a hegyeken és segítséget találni a csapatnak a földet érés után két hónappal. A történetüket az Életben maradtak című 1993-as film dolgozta fel, amiben Ethan Hawke alakítja Parradót.

asp_620_msn13

Aron Ralston

Öt nappal és hét órával azután, hogy túrázás közben egy szikladarab és egy sziklafal közé szorult az Utah állambeli Blue John kanyonban, Ralston levágta a saját jobbkezét, hogy kiszabadítsa magát. Az ő történetét meséli el a 127 óra (2010) című mozifilm James Franco főszereplésével.

asp_620_msn14

Elisabeth Malloy

A 43 éves Malloy síelni ment barátjával, Adam Morrey-val a Millcreek kanyonba, az Utah állambeli Salt Lake City mellé, amikor elsöpörte egy 213 méteres lavina. Miután 46 centi hóréteg fedte el, Malloyt a barátja húzta ki és körülbelül 2 és fél órával később a mentőcsapat is megtalálta őket.

asp_620_msn15

(forrás: szeretlekmagyarorszag)