A rengeteg világvége jövendölés miatt az utóbbi két évtizedben rohamosan megnőtt az érdeklődés a mindenféle környezeti hatásnak és egyéb szörnyűségnek ellenálló bunkerek iránt. Mivel azonban rendre elmaradtak az utóbbi évekre ígért apokalipszisek, mostanában megcsappant a kereslet, a választék ennek ellenére széles a luxustól a puritán körülményekig minden elérhető.

kint

Valahol a kettő között foglal helyet az a nukleáris rakéta siló, ami a hidegháború korában épült. Egy 3,2 hektáros telekkel együtt a silót 750 ezer dollárért hirdetik, ennyiért juthat hozzá az, aki egy ilyenben szeretné átvészelni a várható természeti csapásokat. A föld alatti ingatlantól ne várjunk azonban luxuskörülményeket, mindössze egy hálószoba van benne, és a berendezés is meglehetősen egyszerű.

halo

Korábbi tulajdonosa egy ausztrál építész volt, az igen egyszerű dizájn neki köszönhető, ugyanis igyekezett korhű maradni a felújításnál, és inkább az eredeti állapotok megőrzésére helyezte a hangsúlyt. Az új tulajdonos természetesen azt csinál vele, amit akar, fel is újíthatja, ha jobb körülmények közt szeretné átvészelni a világvégét.

lent nappali