A Youtube legnézettebb videójának a diadalából kiindulva világos, hogy miért ez a nagy hullám az olyan videók terén, amelyek kiváltképp jól bazíroznak a rendellenes humorba centralizált videóikkal.

A Youtube-on egymást követik, szép liba sorban, a gyengeelméjű videók, melyek egyszerűségük által többnyire nagy nézettségre tesznek szert. A nagy nézettség meg egy újabb kátyút hoz létre a Youtube aszfaltján, amibe mindenki akarva vagy akaratlanul, de belehajt.

Az újnak hitt Harlem Shake alapját az orosz Hard Bass szolgáltatta. Hasonlóan a Harlem-hez a hangsúly kezdetben egyetlen egy emberen van,  aki meglehetősen eredeti billegésben rázza ki magából az idétlen zene ritmusait, majd egy váratlan fordulatban előjön a többi ember is szintén jelmezekben, bár az oroszok annyira nem mentek bele a maskarák viselésébe mint a harlemi videós srácok.

Tehát a Harlem Shake egyáltalán nem új keletű dolog, hanem egy régi koncepció újjá dolgozása. A Harlem körülbelül csak pár hete bukkant fel, az eredeti zenéje viszont már több mint 4 hónapos.

Hasonlóan a számos többi ilyen kifejezésmódban híressé vált Youtube szülötteihez, a Harlem Shake is gyorsan terjed és kíváncsi vagyok, vajon ezt is fel fogják e kapni annyira mint a társait.

 

 

Vélemény, hozzászólás?