Star Wars filmek meg a rajongóik. Meg Darth Vader twitterjei. Meg a Halálcsillag megépítése. Meg a Fehér Ház felelete. Oké, talán ez a Star Wars hullám kissé más mint a többi.

 Az amerikai törvények szerint a Fehér Háznak kötelessége minden olyan beadott petícióval foglalkoznia amit minimum 25 ezren írnak alá. Az iskolákban egyre masszívabb és súlyosabb fegyveres ámokfutásoktól kezdve a Halálcsillag megépítéséig tényleg mindennel.

halalcsillag-2

De pihentessük még egy kicsit a Sötét Nagyúr gyilkos planétáját.

Mivelhogy.

Mi lehet a gond az amerikai lakossággal? Miért érezzük úgy, hogy az emberi marhaság sokkal nagyobb tereket hódít a nyugati országokban? Mivel lehetnek mások mint mi? A homo sapiens az homo sapiens. Minden téren megcáfolható annak a tévhitnek a hitelessége, hogy egy ember különbözik a másik embertől. Mind ugyan azok vagyunk. És ha az emberekben legbelül szélsőségesen nincs mentális differencia akkor hol lehet? Kívül. Hát persze! A körülmények.

Amerikai ilyen téren mindig is vegyes puding volt. Egy olyan szolgalétbe taszított földrész ahol az őshonos társadalmi rétegek a legmélyebb szeleteikben rohadtak el. Így a nyugat jogos felmenői kénytelenek voltak a keletről jött bevándorlók árnyékában élni.

Úgy gondolom, hogy ezen alapvető problémák okozták azt, hogy a mai nebuló jenkik civilizációban hiányoznak bizonyos alap pillérek. Mint például a gondolkodás.

Tisztában vannak e a múltjukkal? Ha nem akkor ez kizárólag az oktatási rendszer hibája vagy a szülőké, a környezeté vagy netán a médiáé? Avagy, mivel feltételezem, hogy nem sűrűn váltják le az edukációs szisztematikát, a szülők is eleve azt a nevelést és tanítást kapták amit a szüleik és azok szülei, akkor az eredendő baj mire vezethető vissza és meddig? Talán arra a pontra amit megemlítettem. Arra, hogy rossz mocsárra építettek felhőkarcolókat.

Akarva, akaratlanul sem vagyok képes úgy felvezetni ezt a témát, hogy mellőzem a nyugati eszmék megbecstelenítését. Ezért a staféta botot át is adnám az agyam eltérő gondolkodású részének.

Tehát miért nem épít az amerikai kormány egy olyan Halálcsillag amit a híres Csillagok Háborújában lehetett látni, ezáltal sok olyan munkahelyet létrehozni amit az űrben lehetne elvégezni? Petíciót kell írni? Rendben, mennyit is? Minimum 25 ezres aláírás szükséges. Oké, nekünk itt van 36 ezer. Mindössze egy hónap alatt!

Hogyan tovább?

A Fehér Ház tudományos és űrkutatási költségek vezetőjének, Paul Shawcross reakciója:

– A Halálcsillaghoz szükséges anyagi fedezet 85 és még 16 nulla dollár. Ami egy totális paradoxon lenne az állam tartózásokat lefaragó tendenciával szemben.
– Az államvezetés nem támogatja a bolygók felrobbantását.
– Miért költenének adófizetőik megszámlálhatatlan dollárjait, egy olyan megsemmisíthetetlennek titulált koncepcióra, amit egy kis repülő laza könnyedséggel felrobbanthat.

Szerény véleményem szerint nagyon kis diplomatikusan és szellemesen sikerült ezt a komolytalan, ámbár közkedvelt petíciót elutasítani.

Hófehérkék további válaszain alapulva:

A vicc az, hogy kint, fönt, távol mindentől, eleve van egy Űrállomás amiben hat külön nemzetiségű asztronauta kísérlik meg a hosszabb ideig való együttélést (pillanatnyilag is). A létesítmény football pálya méretű. Továbbá felhívják kegyes figyelmünket arra, hogy az űr nem csak arisztokrata kormányzatok játszótere, hanem már magán vállalatok is elkezdtek fölfelé terjeszkedni. Kis daliás mosollyal az arcomon megemlíteném, hogy NASA támogatásokkal.

És:

A cseresznye a habos tortán, hogy a jenkik, olyan dolgokkal foglalkoznak és tesznek hírhedté amik nem lendítik előre az országukat érdemben. Szomorú, hogy ami tényleg a nemzetük hasznára lenne, azokat a petíciókat még csak oda sem adják a Fehéreknek. Azok meg így ugyebár, hogyan mentsék meg a világot? Természetesen mint mindig mindenhol, itt is vannak kivételek. Ahogy nézegettem a mostanság foglalkoztatott témákat és azokat a petíciókat amikkel az Obama ház foglalkozik, azt vettem észre, hogy igen is vannak még intelligens és éles eszű amerikai polgárok. Van még hitem bennük.

 forrás: Lucasfilm Ltd.

Vélemény, hozzászólás?