Az ázsiai népek örök fiatalságának titka minden bizonnyal a kiegyensúlyozott életmódjukban, és az akupresszúrás pontok rendszeres masszírozásában rejlik. Tanuljunk tőlük!

masszirozas

Nem igényel különösebb képzettséget, mi is könnyedén el tudjuk sajátítani, hogy melyik pont, melyik szervünkkel áll kapcsolatban, illetve milyen betegséget gyógyíthatunk általa. Az alábbi pontról úgy tartják a kínaiak, hogy masszírozása által száz féle betegségtől szabadulhatunk meg.

A japánok pedig egyenesen a hosszú élet forrásaként emlegetik. Ha a Zu San Li pontot masszírozzuk egészen biztosan sokkal energikusabbak és egészségesebbek leszünk, segítségével lassíthatjuk az öregedési folyamatokat. Ez a pont egy tenyérnyi a térdkalács alatt helyezkedik el, ahogy az alábbi képen is láthatjuk. Könnyen megtalálhatjuk.

Akasszuk a hüvelykujjunk a térdünkre, majd ahol a tenyerünk végződik, kb. két ujjnyira a térd alatt, ott található ez a pont.

Miért jó, ha ezt a pontot masszírozzuk?

  • erősíti az immunrendszert
  • enyhíti a szervezetben jelenlevő gyulladásokat
  • stabilizálja a vércukorszintet
  • javítja az emésztést
  • megszabadít a bélrendszeri problémáktól
  • csökkenti a stroke kialakulásának esélyét

Helyezkedjünk el kényelmesen, lélegezzünk nagyokat, nyugodjunk meg, és kezdjük el a masszírozást.

Az óramutató járásával megegyező irányban masszírozzunk, írjunk le 9 kört egymás után. A legjobb, ha reggeli előtt legalább fél órával végezzük a masszírozást. Este semmiképp ne masszírozzunk, mivel álmatlanságot okozhat. Ha az Újhold előtti 8 napban végezzük a masszírozást sokkal energikusabbak leszünk, és hatékonyabbá tehetjük a szervezet munkáját.

Ha ebéd előtt masszírozunk, akkor serkenthetjük a vérkeringést, a memóriát, és az emésztőrendszer működését is. Ha ebéd után, akkor megszabadulhatunk a fejfájástól, álmatlanságtól, szorongástól, stressztől.