Napjainkban a férfi szépségápolás egyre nagyobb teret kap, a metroszexuális társadalom nyomására egyre több és több férfi ad külső megjelenésére és önmaga elhatározására tér be egy-egy szépségszalonba.

Azok a férfiak, akik törődnek megjelenésükkel, ruhájuk, cipőjük mellett azt is fontosnak tartják, hogy bőrük, körmeik ápoltak legyenek! A kozmetikusok nem lepődnek meg a férfi „páciensek” láttán, sőt kimondottan hirdetik a férfiak számára megfelelő kezeléseket. A nőknek kínált termékpalettához képest a férfikozmetikumok száma még szerényebb, bár napjainkban ez egyre inkább nő, tekintve a férfitársadalom igényesebbé válását. A férfiak általában bőrproblémákkal, aknékkal, májfoltokkal keresik fel a kozmetikákat, de az sem meglepő, ha épp szemöldökszedésre, szőrtelenítésre vagy szoláriumra jelentkeznek. Érthető, hogy a pasik sem szeretnek csúnya pattanásos bőrrel vagy összenőtt szemöldökkel utcára lépni, s nem vetik meg az eredetinél pár árnyalattal barnább bőrt sem. A kozmetikusok érzékeny bőrüknek megfelelő krémeket alkalmaznak és ajánlanak, így elkerülhető az allergiás reakció, mely nagyon gyakori, pláne a frissen borotvált arcbőrön.

mens-skin-care

Egy férfiről nagyon sok mindent elárul a keze, akár bemutatkozáskor, akár étkezés közben, éppen ezért a nők többsége manapság elsőként figyeli meg ezt a területet, így természetesen nem csak a női nemnek, hanem a férfiaknak is fontossá vált a szép, ápolt kézfej. Elmondható, hogy sajnos nem sok férfi törődik eleget a körmeivel, pedig a koszos, hosszú körmöknél nincs visszataszítóbb. Először is, a körmöknek rövidnek és tisztának kell lennie. Kétféle körömvágási módszert alkalmazhatunk: amikor a körmöt egyenes vágjuk le, meghagyva a sarkokat, így szögletes körmöt kapunk, vagy pedig a sarkokat is levágva ovális körmöt kapunk. Azonban arra is figyelni kell, hogy ne vágjuk le teljesen tövig, mert azzal gyerekes benyomást kelthetünk.

MaleManicure
A vágásnál talán szebb forma alakítható ki reszelővel. A körömágynál lévő bőr gyakran ránő a körmökre, ennek az eltávolítását célszerű manikűrösre bízni. Aki inkább otthon végezné, az havonta egyszer vagy kétszer áztassa be kézfejét meleg vízbe. Alkalmazhatunk fürdősót is, ugyanis az puhítja a körmöket. 5-10 perc áztatás után, egy erre kialakított tompa végű körömbőr-feltoló eszközzel tolja fel a bőrt, és a felesleget vágja ki éles ollóval. Célszerű minden este zsírosabb kézkrémmel bekenni a kezet, ugyanis a szép körmökhöz a puha, finom bőr is hozzátartozik!

Nem akad olyan férfi, amelyik nem élvezné a masszázst. Egy-egy stresszes nap, esetleg megerőltető sport után bizony jólesik egy kis kényeztetés. Számos olyan szolgáltató egység található manapság, ahol a férfiak egy alkalom alatt elintézhetik szépségszaloni teendőiket. A kozmetika, manikűr és a szolárium után nyugodtan befeküdhetnek egy kényeztető, illóolajos, relaxáló masszázsra, ami után garantáltan jobban fogják érezni magukat

men
Gyakori betegség a férfiaknál a hiperhidrózis, azaz túlzott izzadás. Hogy mely szakorvos területéhez tartozik ez az úgynevezett ”betegség” még vitatják. Ugyan is kialakulhat idegi alapon, stressz hatására, ilyenkor pszichoszomatikus tünetként jelentkezik, így neurológiai kivizsgálást igényel. Ha az illető nem idegesség által kiváltott tünetként észleli, akkor viszont bőrgyógyász segítségét kell kérni, esetleg érdemes ellenőrizni a hormonszintet is. A legfontosabb és legegyszerűbb módszer persze úgy is a tüneti kezelés. Általában a drogériákban kapható izzadás gátló cikkek nem igazán hatékonyak, így célszerű biotermékeket (pl Holt-tengeri ásványokat tartalmazó) vagy receptre kapható, gyógyszerész által kikevert krémeket, illetve oldatokat alkalmazni, amivel elkerülhetőek a csúnya izzadságfoltok az ingeken!

men-2

 

 

Vélemény, hozzászólás?