A pasik nem is sejtik, mennyire megnyugtató érzés egy nőnek, ha a puha, frissen borotvált arcához bújhat! Számos férfi azt gondolja, a bőrápolás amolyan női dolog, pedig az erősebb nemnek legalább akkora szüksége van az ápolt, igényes külsőre!

Annak már régóta tudatában vagyunk, hogy a férfiak mit néznek meg először egy nőn, mi az, ami felkelti az érdeklődésüket. Na de, hogy is van ez fordítva?
Egy felmérés szerint a nők közel 50%-a először a férfi szemét, majd szemöldökét fürkészi, de legtöbbjük ezzel sem elégszik meg, pillantásuk a szájra, nyakra és a kézfejre téved. Ezek azok a területek, melyekről megállapíthatják, hogy az adott férfi igényes e, tiszták a körmei, mennyi időt szán magára, melyből kemény, kritikus következtetés vonnak le!

Hála az egyre inkább kialakuló pull & push marketing stratégiának, bizony a férfiakat is elérte a kozmetikai ipar, nem is akármekkora meggyőző erővel. A XX. század végén már jól érzékelhetővé vált a metroszexualitás jelensége. Ezzel a kifejezéssel először Mark Simpson angol publicista „Itt jönnek a tüköremberek” című cikkében találkozhattunk. A tipikus metroszexuális férfi úgynevezett árucikkfetisiszta, új fogyasztói csoport, mely pénzzel a zsebében nagyvárásokban él, mert ott vannak a legjobb üzletek, szórakozóhelyek, edzőtermek, fodrászok, kozmetikusok.

borapolas-2

Mégis kár volna „sztereotípiákat” felállítani olyan férfiakkal szemben, akik kicsit is igényesebbek, többet törődnek külsejükkel és bizony többet költenek egy- egy szépségápolási termékre, mint sok nő társuk. Pasi-kalauzunkat azon férfiak figyelmébe ajánljuk, akik szeretnék belevetni magukat a külcsín rejtelmeibe, s ez által olyan társadalmi rétegbe tartozni, akik igen is adnak magukra!

Sokan nem gondolják, pedig bizonyított tény, hogy az ápolt külsejű férfiak, hamarabb találnak magas beosztású, jól fizető állást, mint hanyagabb társaik.

Cikksorozatunk első része csokorba szedi, mit is kell tudnia egy férfinak a megfelelő bőrápolásról. Az arcuk ápolásának alaplépéseit az erősebbik nem képviselői is könnyedén elsajátíthatják, s nem igényel különösebb időtöltést a tükör előtt.

Először is tudni kell, hogy a férfiak bőre legalább 20%-kal zsírosabb a magas tesztoszteron szint miatt és sokkal tágabbak a pórusaik, így könnyebben szennyeződik a bőr, mely tökéletes melegágy a pattanások számára. Épp ezért rendkívül fontos, hogy naponta tisztítsa, tonizálja arcbőrét.

Mindenképpen olyan terméket válasszon, amely egyben alkalmas a borotválkozás miatt érzékennyé váló bőr hidratálására is. Ilyenek például a bio, illetve a természetes összetevőkből álló zselék, gélek. Ha esetleg szeretné növelni a hatást, akkor olyan cikket válasszon, ami tartalmaz bőrradírozó szemcséket, az ugyanis eltávolítja az elhalt hámsejteket, bőre tiszta, sima, kívánatos lesz!

borapolas-3

Bizonyára minden férfi tudja, hogy borotválkozás után extra érzékeny a bőre, irritálja minden hozzáérő anyag. Sajnos nem elég az arcszesz frissítő, pórusösszehúzó hatása, ajánlatos bőrnyugtató krémet alkalmazni. Tökéletesen megfelelnek az E- vitamint, aloe verát tartalmazó, enyhén zsíros készítmények, melyek nem tömítik el a pórusokat, de kellően hidratálják az érzékeny bőrt.
Manapság a rohanó életmód nem csak a nők, de a férfiak arcát is megviseli.

Senki sem kedveli, ha egy nehéz nap után, esetleg egy átbulizott éjszaka után karikás szemmel, nyúzott arcbőrrel kell az utcára lépnie. Szerencsére a mindig gondoskodó bőrgyógyász-kozmetológusok ezt a problémát is megoldották. A piacon számos, az igényeknek megfelelő hidratáló-szemkörnyék ápoló található, mellyel hamar felfrissíthető az igéző tekintet.

A smink és a férfi szó egy mondatban amolyan” két dudás egy csárdában” hatást kelt, pedig nem is gondolnánk, mennyit dobhat egy férfi megjelenésén! A színészek, modellek, szóvivők, sales managerek, hostessek, műsorvezetők már mind-mind tudják, hogy a hatékony kommunikáció mellett a külcsín is fontos.

A férfiak esetében az úgynevezett smink alapozóra, púderre és korrektorra szűkül. Mint tudjuk, a férfiak sem tökéletesek, legalább annyi bőrproblémájuk lehet, mint egy nőnek. Vegyük például az aknékat, más néven pattanásokat, vagy a májfoltot. Egy borsónyi alapozó, esetleg némi korrektor a szem alá csodákra képes, a púder pedig tökéletesen elfedi, mattítja a zsíros bőrt.

Végül az ajkak sem maradhatnak ki. Melyik nő csókolna meg egy cserepes, repedezett ajkat? Drogériákban, parfümériákban rengeteg, illatanyag mentes ajakápoló található, mely nem kelti fel a figyelmet, még is hidratált ajkakat kölcsönöz!
Ne felejtse senki, a jól ápoltság az igényesség és a stílus státuszszimbóluma!

Vélemény, hozzászólás?