A szőrtelenítés bizony kényes kérdés a férfiak körében, hisz ugyan honnan tudhatnák, mi imponál a nőknek. Manapság még mindig, nagyon is aktuális, a már szanaszét nyúzott kérdés, hol szőrtelenítsen egy férfi? A nők csak gyártják és gyártják a különböző sztereotípiákat, ugyan hogyan felelhetne meg ennek az erősebbik nem? A legtöbb férfi még mindig idegenkedve áll a gyantázás és az intim szőrtelenítés előtt.

Először csak a sportolok körében dívott a rendszeres szőrtelenítés, aztán csatlakoztak hozzájuk a testépítők is. Ahogy a nőkkel szemben nőtt az igény a szőrmentes testrészekre, úgy nehezedett a nyomás a pasikra is. A mellkas és hónalj borotválása általánosan elfogadott ténnyé vált a férfiak körében, nem is a nők nyomására, mint inkább saját higiénés helyzetük javítása érdekében kezdték el.

Na de mi a helyzet a gyantával? Manapság már közel sem számít kirívó esetnek, sőt az ápolt igényes külső alapkövetelménye.
Megkülönböztetünk depilációs és epilációs szőrtelenítési módszereket. A borotválás és a szőrtelenítő krémek az első csoportba sorolhatóak, ezzel szemben a gyanta az epilációs módszerek közé tartozik, ugyanis a szőrszálakat a gyökerével együtt távolítjuk el. Kevés férfi tudja, de a borotvával szemben a gyanta használatával nem erősödik meg a szőrtüsző, sőt ritkul, és van, amikor kopik is, kevesebb pattanás jelentkezik, és kevésbé gyulladnak be a szőrtüszők, emellett elég havonta egyszer elvégezni.
Az, hogy az intimterületeket szőrtelenítik e vagy sem, csak is a férfiakra és párjukra vonatkozik, viszont az egyéb területek szőrtelenítése igazán megkönnyíthető és leegyszerűsíthető a gyanta használatával. Számos kozmetika rendelkezik már kimondottan férfiszőrtelenítő csomaggal, szolgáltatással, így nem kell otthon bajlódni. A hónalj a legérzékenyebb terület, így gyantázás után fokozott ápolást igényel, s nem ajánlott erős izzadást kiváltó tevékenységet végezni. A mellkas és a hát szintén fokozott figyelmet érdemel. Kötelező a meggyötört bőrfelületet, bőrnyugtató esetleg Aloe Verás, E vitaminos krémmel kezelni, és kerülni a forró, égető fürdőt. A kar és a kéz csupaszítása jelenleg a nők hóbortja, de akadnak olyan férfiak, akik megerősödött hosszú szőrszálaikat inkább eltávolítják kézfejükről, így igényesebbé téve kezüket az ápolt manikűrözött körmök mellé. Arra viszont mindenképp érdemes odafigyelni, hogy ne legyen éles változás a kézfej és a kar szőrössége között.

Egy szó mint száz, a gyanta nem ciki, mi több, egyszerűbbé, könnyebbé teszi a szőrtelenítést, mind a férfiak, mind a nők számára. Ha a nők kibírják, bizony a férfiaknak is ki kell!

Vélemény, hozzászólás?